Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A NER-sajtó máris összehozta az elfogott férfit Karácsony Gergellyel

- Advertisement -

Éppen jókor jött. Több ilyen komment is olvasható a Facebookon az elfogott kecskeméti fiatal kapcsán, akivel szemben az a gyanú, hogy terrorcselekményeket akart véghezvinni. Már jó ideje nem fő napirendi pont a migránsozás a kormányoldalon, ugyanakkor ha ránézünk a NER-sajtóra, akkor azért csepegtetve jönnek az ilyen hírek. Persze nem olyan üzemi hőfokon, mint néhány éve, vagy mint mostanában a koronavírusos hírek. A Covid-19 elnyomta a migránsos témákat, de miután javul a helyzet, kevesebb a téma, csökken a hírérték (kívánt rész aláhúzandó), talán felerősödnek a migránsokról szóló hírek újra.

Tévedés ne essék: nem a KecsUP hozza össze a kecskeméti fiatal esetét az illegális migrációval. Tette ezt a TEK vezetője, aki az állami televízióban egy alákérdezésre úgy felelt (8:38-tól), hogy

„Amikor egy ilyen témáról beszélünk, nem tudunk nem beszélni az illegális migrációról.”

Majd itt kifejtette Hajdu János, hogy a mai napig tömegek helyeznek nyomást a magyar határokra, a magyar rendőrök és katonák védik a határokat és a kerítés ebben segíti őket. Tehát egy 10 perces beszélgetésben, amelyben egy magyar állampolgárságú fiatalról beszélnek a stúdióban, a végére eljutunk az illegális migrációig.

Éppen jókor jött?

Éppen akkor történik mindez, amikor már néhány napja kormányzati szinten újra megpendítették a migrációt. Ilyen címeket láttunk különböző sajtótermékekben az elmúlt napokban.

  • Szijjártó Péter: Reális a veszélye újabb migrációs hullámoknak (Origo)
  • Novák Katalin szerint a magas magyarországi átoltottság vonzani fogja a migránsokat (Index)
  • Bakondi: Brüsszel újra migránsokat akar betelepíteni Magyarországra (Hírklikk)
  • Varga Judit: „Akárhogy is próbálkozik Brüsszel, a kormány mindig ki fog állni a magyar emberek védelme mellett” (Propeller)

És ekkor elfognak egy kecskeméti férfit, akiről kiderül, hogy iszlamista, terrorgyanús cselekedeteket tervezett, egyes sajtótermékek máris terroristának nevezik még az ítélethirdetés előtt, majd kikötünk az illegális migrációnál.

A megyei lapban Karácsonyt is megemlítik egy cikkben

De ez még mind semmi. A NER-sajtó azonnal összehozta Karácsony Gergellyel is az elfogott fiatalt. A Baon arról ír, hogy az általa kedvelt és/vagy követett oldalak között van a főpolgármester Facebook oldala is. Még ha azt is jelenti a követés, hogy esetleg rajong a főpolgármesterért, akkor is mit bizonyít ez az összefüggés? Miután egy nap alatt összehozta egy cikkben a propagandasajtó az ellenzék egyik -mostanában sokat támadott- előválasztási miniszterelnök-jelöltjét egy iszlamista, feltételezett terroristával, esetleg igazuk lehet azoknak, akik szerint egy propagandaműsor nézői vagyunk.

Természetesen nem mentegetjük a bűnözőket. Mert ha bebizonyosodik, hogy ez a fiatal veszélyes lehetett embertársaira, akkor jobb, ha nincs közöttünk. De egyelőre nincs csőbomba, és még a pere sem kezdődött el. Nem nevezhetjük bűnözőnek és terroristának. Van viszont Karácsony Gergely, illegális migránsok és brüsszelezés.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version