Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Még több pénzt terelnének a kormányoldal által létrehozott alapítványok felé

- Advertisement -

Bő egy hónapja, hogy a kormányoldal megszavazta azt a törvényt, amely létrehozott közérdekű vagyonkezelő alapítványokat. Egyelőre 32 ilyen lesz, ebből 21 olyan, amely felsőoktatási intézmény fenntartója lesz. Az alapítványokat irányító kuratóriumot a kormány nevezi ki, később pedig az alapítói  jogok átszállnak az alapítványra, új tagok beválasztásába már nem lesz joga a mindenkori kormánynak. Ezzel a Fidesz-KDNP eléri azt, hogy egy esetleges kormányváltás után is lényegében érinthetetlenek legyenek a most hatalmas vagyonnal útjukra indított alapítványok. Az alapítványoknak juttatott vagyon vagy juttatás már nem számít közpénznek.

A kormányoldal pedig mindent megtesz azért, hogy hatalmas összegeket csatornázzon be ezekhez az alapítványokhoz.

A kormány a 2022-es adócsomagjában eredetileg arra tett javaslatot, hogy az alapítványokat támogató cég adóalap-kedvezménye 50 százalék lehetne, vagyis az adományozott összeg felével csökkenhette volna adóalapját. De egy friss módosító javaslat (amelyet szinte biztosan megszavaznak a kormánypárti képviselők) nem 50, hanem 300 százalékos társasági nyereségadóalap-kedvezményt adna azoknak a cégeknek, amelyek támogatnák a vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartású egyetemek alapítványát – vette észre a Népszava.

- Advertisement -
Exit mobile version