Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Megtévesztő posztot osztott meg a fideszes Lévainé képviselő

- Advertisement -

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) hétfőn délután megosztott egy máshonnan vett posztot, amely szerint a baloldal elhanyagolta a fotókon látható épületeket, a Fidesz pedig „felújítja”. Mutatjuk:

Facebook/Lévai Jánosné

Az épületek között (mi karikáztuk be ezt is sárgával) látható a városi mozi épülete is, amely néhány éve valóban megszépült EU-s támogatással, és turisztikai központként új tartalmat kapott (színházterem és hangszergyűjtemény).

Azonban az nem fedi a valóságot, hogy a Fidesz újította fel

Hiszen nyilvánvalóan egy építőcég volt (esetleg több), amely ezt megtette. Valamint a megrendelő sem a Fidesz volt. A felújítási munkákra 2012-ben a Katona József Színház (akkor még így hívták) pályázott sikerrel és nyerte el az uniós forrást.

A városi mozi megújult, de a környezete is

Ha már ennyire szeretnének egyesek politikát csinálni az ilyen felújítási munkákból, akkor járjuk körül a mozi környékét is, és legyen teljesebb a kép. A városi mozi megújulva aligha illene bele a környezetébe, ha az már előtte nem esett volna át egy megszépülésen. A vasútkert és a Rákóczi út revitalizációja projekt során történt ez meg. Amely gondolatban már jóval a második Orbán-kormány előtt felvetődött. Tehát még nem a Fidesz-éra alatt, ha úgy tetszik. A megyei jogú városoknak adódott egy lehetőség, amelyre regisztrált is Kecskemét város. Ennek tényét és a dátumokat maga az a szerződés tartalmazza, amely a nyertes pályázat után köttetett. E szerint a később nyertes projekt már a 2007-2008-as Akció Tervben szerepelt (Ekkor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök), a kormány 2009 júniusában tárgyalta (Ekkor Bajnai Gordon volt a miniszterelnök). A projektet 2010 nyarán fogadták be és a 2011-ben postázott értesítő szerint elnyerte a támogatást (utóbbi két dátum alatt Orbán Viktor volt a miniszterelnök). Tehát a megszépült városi mozi korábban megszépített környezete még baloldali kormányok idejében körvonalazódott, akkor adódott a lehetőség, és később Orbán Viktor kormánya alatt kapott zöld lámpát. Vagyis kormányokon átívelő fejlesztés volt. Azonban semmi esetre sem az MSZP vagy a Fidesz mint pártok újították fel azt sem, csakúgy, mint a városi mozit sem a Fidesz.

Korábbi fideszes megtévesztések

Korábban már voltak a kecskeméti Fidesznek hasonló megtévesztő posztjai. Uniós támogatással megvalósult beruházások fotójára tették ki a Fidesz logóját a „Fejlesztjük” felirattal.

- Advertisement -
Exit mobile version