Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fekete Gábor ismét farkast kiáltott, Király József a KSE sportmutyival reagált

- Advertisement -

Ugyan akadozva és nehezen, de sikerült felolvasnia dr. Fekete Gábornak, a kecskeméti Fidesz frakcióvezetőjének a napirend előtti felszólalását, amiben bemutatta Kecskemét új alpolgármesterét, dr. Sztachó-Pekáry Istvánt, illetve a székét elfoglaló új képviselőt, Szamler Lászlót. Nem ismeretlen a nevük a helyi politikában. Sztachó listáról jutott be 2019-ben a közgyűlésbe, előtte három cikluson át volt a Bethlenváros-Vacsiközi városrész egyéni képviselője, ami 2019 óta ellenzéki. Szeberényi Gyula Tamás volt alpolgármestert váltja, aki országgyűlési képviselővé válásával lemondott a kecskeméti alpolgármesteri posztról összeférhetetlenség miatt. A Fidesz Sztachó helyére listáról Szamlert nevezte meg, aki a 2019-es önkormányzati választáson már indult, de az ellenzéki jelölttel szemben alulmaradt a választáson. Szamler azóta elsősorban a Széchenyivárosban különböző zöldítő, szemétszedő akciókban tűnt fel.

Fekete, miközben a többoldalas nagybetűkkel megírt napirendjét oldalról oldalra olvasta, nem hagyta ki a ziccert, hogy beleszálljon az ellenzéki frakcióba. Az országgyűlési választást követő közgyűlésen is hasonlóan tett, békét hirdetve farkast kiáltott, megvádolva a helyi ellenzéket, hogy fegyvereket, katonákat küldenének Kecskemétről a háborúba.

A mostani közgyűlésen Fekete azt vetette oda az ellenzéki frakciónak, hogy Sztachó alpolgármester a város békés politikai életét lesz hivatott szolgálni az ellenzékre jellemző vitákkal, megosztó politikával szemben. És, hogy meg kell őrizni a közgyűlésben ehhez a fideszes többséget. (Itt a július 10-én tartandó időközi önkormányzati választásra utalt, ugyanis, ha nem nyerne a Fidesz, csak a polgármester szavazatával maradna meg a közgyűlési többsége a kormánypártiaknak.)

Fekete a felszólalását azzal zárta, hogy felszólította az ellenzéki frakció vezetőjét, adjon információt a tegnapi hírről. Ami arról szól, hogy dr. Vancsura István ügyvéd, volt adóhatásági dolgozó, aki egyúttal az ellenzéki frakció tagja és a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke, otthonában és irodájában Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Főosztálya házkutatást tartott. A Fidesz közeli Hírösvény.hu hivatali vesztegetésről ír, míg más források szerint a jelenleg zajló pénzügyminisztériumi korrupciós botrányban tűnt fel a neve. (Ez az ügy május elején került napvilágra, amikor a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium egyik tanácsosánál összesen 190 millió forint tisztázatlan eredetű pénz került elő. A KNYF több minisztériumi tisztviselőre csapott le egy hivatali vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt.)

Ellenzéki válasz

Király József, a Szövetség frakció vezetője Feketére úgy reagált Vancsura kapcsán, hogy neki sincs több információja a hírekben megjelentekhez képest és, hogy nincs köze az ellenzéki frakcióban betöltött önkormányzati munkájához, akit megillet az ártatlanság vélelme. Király ezután azt szögezte Feketének, hogy ellenben a kecskeméti Fidesz volt frakcióvezetője, Vörösmarty Attila másodrendű vádlottja a több mint 10 éve tartó KSE ügyben, ahol több százmillió forint eltűnése a tét.

Király ezután rátért a saját mondandójára. Elmondta, hogy a Szövetség megszavazza dr. Sztachó-Pekáry Istvánt alpolgármesternek és bízik abban, hogy Szamler Lászlóval együtt tudják fejleszteni a Széchenyivárost. Ezután felsorolta azokat az elmúlt években történt beruházásokat vagy még meg nem valósult építkezéseket, amikben az önkormányzatnak ki kellett volna kérni a helyi lakosok és civil szervezetek véleményét. Ide tartozik például a Bajza utcába tervezett bölcsőde, a Dobó körútra kigondolt parkolóház és bevásárlóközpont, vagy a sokadszorra újratervezett intermodális pályaudvar. Felrótta azt is, hogy a Szövetség frakcióját kifelejtik az előkészületekből. Azzal pedig, hogy kész tények elé állítják az embereket, csak konfliktust okoznak, ami megelőzhető lenne, ha előre kommunikálna a városvezetés.

- Advertisement -
Exit mobile version