fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Weber: Orbán Viktor zsarolja a többi európai vezetőt

- Advertisement -

Orbán Viktor megzsarolta az EU-csúcson a többi európai vezetőt és Vlagyimir Putyin elnök érdekeit képviselte a tárgyalóasztalnál – mondta Manfred Weber az Európai Néppárt múlt héten megválasztott elnöke, a pártcsalád EP-frakcióvezetője az Európai Parlamentben szerdán az EU-csúcsot értékelő vitán – számolt be az Euronews.

A múlt heti EU-csúcs eredménye összességében jó, sikerült előrelépni, jó úton járunk – összegezte Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője az EP-vitán.

Majd hozzátette: „azt nem értem, hogy az eddig felszólalók közül miért nem említette senki Orbán Viktor nevét”. Szerinte ugyanis mikor az emberek nézik, hogy mi történt a legutóbbi EU-csúcson, akkor azt látják, hogy „Orbán Viktor volt az egyik bolond figura az asztalnál”.

Hasonló cikkünk:  Csúcstalálkozón ülnek össze a V4-ek - feszült hangulat várható

Weber felvetette, hogy milyen lehetett mellette ülni, megélni Orbán Viktor zsarolását, és ahogy a magyar kormányfő Putyin érdekeit képviselte a tárgyalóasztalnál.

A bajor politikus elismerte, hogy „hosszú személyes történelme van már Orbán Viktorral”, akit megfogalmazása szerint „két évvel ezelőtt rúgtak ki az EPP-ből”.

A néppárti politikus szerint azért fontos ez a kérdés, mert sokan érzik és értik Európában azt, hogy a jelenlegi szerkezet nem megfelelő a döntéshozatalra. Weber szerint éppen ezért kezdeményezni kellett volna Lisszaboni szerződés áthidaló záradékának alkalmazását. Ez lehetővé tenné az eltérést az egyhangú döntésektől bizonyos esetekben, azaz nem lenne vétójoga egy-egy tagállami vezetőnek.

via euronews.com

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...