fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Ágasegyháza lakosságának számát gyarapítja Géza, a gólya

- Advertisement -
A fehér gólya a magyar nép kedvelt madara – kezdi facebook posztját a Kiskunsági Nemzeti Park.
Ágasegyházán is nagy becsben tartják e madarat, hiszen ahogy a KNP munkatársának fotója is bizonyítja Géza, a gólya itt számon van tartva.
Sajnos a fehér gólyák egyedszáma csökkenést mutat hazánkban. A Magyar Madártani Egyesület adatai szerint míg 2014-ben 5600-5800 párra volt tehető az állományuk, addig 2019-re már csak mintegy 4000 pár maradt.
A jelenség több okra is visszavezethető, pl. a szárazodás, a táplálkozóhelyek (üde, nedves gyepek és mocsarak, vizes élőhelyek) méretének és minőségének csökkenése, a táplálékul szolgáló zsákmányállatok számának csökkenése, az áramütés okozta elhullás, a mezőgazdaságban használt vegyszerek és a telelőhelyeken tapasztalható átalakulás mind olyan veszélyeztető tényezők, amelyek fokozott figyelmet kívánnak.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...