Gazdák vonulnak Budapestre augusztus 20-án, a magyar gazdák érdekeit senki nem képviseli

- Advertisement -

Országos gazdatüntetést hirdetett augusztus 20-ra Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke. 

Augusztus 20-án, szombaton reggel 6 órától a fővárostól legtávolabbi helyszíneken, összességében mintegy 100 vidéki településen gyülekeznek traktorokkal és gépjárművekkel, megyénként minimum 5 településen. Az indulási pontokról a legrövidebb úton közelítik meg az autópályákat, azokon pedig Budapest felé veszik az irányt. Láncszerűen fognak haladni. A menetekhez a rendőrséggel egyeztetve útközbeni csatlakozási-kiállási pontokat fognak kijelölni, olvasható a felhívásban.

Azért tüntetnek, mert az agráriumnak ma nincs valós érdekképviselete

„Úgy látjuk, hogy az agráriumnak ma nincs valós érdekképviselete, sem a különböző szakmai szövetségek, sem az agrárkamara nem látja el a gazdák megfelelő képviseletét” – válaszolta még július végén az agrarunio.hu kérdésére Szabó Bálint, aki legutóbb Mélykútra szervezett tüntetést, amiről a kecsup.hu is beszámolt.

Ennek „köszönhető”, hogy Kelet-Magyarország nagy részén, az Alföldön mára tarthatatlanná vált a helyzet, ami a teljes ágazatot érinti. Az elmúlt 3 évtized mulasztása, hogy hagytuk az Alföldet elsivatagosodni, ami a növénytermesztésre és az állattenyésztésre, illetve lényegében a teljes hazai vertikumra hatással van. Ez mindkét politikai oldal felelőssége, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a tervezett demonstrációink nem kizárólag a jelenlegi kormányoldalnak szólnak, hanem az egész hazai politikai szcénának. Ha lehet így fogalmazni: rendszerkritikus tüntetést szeretnénk tartani annak érdekében, hogy ráirányítsuk a figyelmet az agráriumban kialakult helyzet tarthatatlanságára – fogalmazott Szabó.

A tűzijátékot nem kívánják megzavarni, a tüntetésre napközben kerül sor – fogalmazott a politikus. A tüntetés fő üzenete: „Most a vidék jön!”, utalva arra, hogy eljött az ideje annak, hogy az elmúlt évtizedekben a háttérbe szorult vidéket a fejéről a talpára állítsuk. Hiszen az ország éléskamrája a vidék, ha az bajban van, az ország is bajban van.

Az általános állapotok tarthatatlanságára kívánják felhívni a figyelmet

Szabó elmondta, hogy nem egy bizonyos döntés ellen tiltakoznak, hanem az általános állapotok tarthatatlanságára kívánják felhívni a figyelmet, úgymint

  • az aszály és jégkárok elleni védelem hiányára,
  • a kamarák nem megfelelő működésére, valamint
  • az új rezsiszabályozás gazdálkodókra gyakorolt hatására.

A képviselő ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy Parragh László katával és kisvállalkozókkal kapcsolatos kijelentései lökést adtak a tünetétés gondolatának megszületéséhez, írta meg a Magyar Hang.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szeberényi képviselő ostort ragadott – szavazzon, röhejes vagy inkább cuki?

Megpróbálkozott az ostorpattogtatással Szeberényi Gyula Tamás, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, és a végeredményről egy videót is megosztott közösségi oldalán....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version