Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Rendkívüli parlamenti ülés Fidesz-frakció nélkül

- Advertisement -

Az ATV kérdezett rá a Kocsis Máté vezette képviselőcsoport sajtóosztályán, hogy a Fidesz-frakció képviselői részt vesznek-e az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen. Nem vesznek részt – érkezett a válasz, így viszont nem lesz határozatképes a tanácskozás.

A hatpárti (DK, Momentum, MSZP, LMP, Jobbik, Párbeszéd) ellenzéki összefogás közösen állt ki a Kossuth téren, ahol bejelentették: augusztus 8-ra rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek a képviselők egyötödének az aláírásával.

A rendkívüli ülésre benyújtott határozati javaslataikban indítványozzák az új kata-törvény eltörlését a szeptemberi hatálybalépés előtt (Momentum), “a magyar családokat ellehetetlenítő rezsiemelés” megszüntetését (DK), a súlyos élelmiszerválság leküzdését ( Párbeszéd ), “fenntartható rezsicsökkentést”, a lakóépületek hőszigetelését megoldó országos programot, a Kádár-kockák korszerűsítését (MSZP), egységesen 5000 forintos “klímabérlet” (LMP), valamint 0 kulcsos áfát élelmiszereknél és gyermekneveléshez szükséges termékeknél (Jobbik ).

„Gyurcsány megmondta, hogy újra készülődik, vissza akar térni a hatalomba és ehhez most ismét össze is terelte az összes kis tagozatát, akik szolgaian azt csinálják, amit Gyurcsány Ferenc mond nekik, és neki készítik elő a terepet. Európa a háború és a brüsszeli szankció következményeit szenvedi, de a magyar családokat Európában egyedülálló intézkedések védik az árak, az energiaárak drasztikus emelkedésétől” – reagáltak a Fidesz részéről.

Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében a házelnöknek lehetőleg a javasolt, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belüli időpontra kell az Országgyűlést összehívnia a képviselők legalább egyötödének írásbeli kérelmére.

Az ellenzéki képviselők augusztus 8-át javasolták, a házelnöknek augusztus 8-16. közötti időpontra kell összehívnia a rendkívüli parlamenti ülést. A napirend elfogadásához legalább feles többség kell, így a Fidesz-frakció képviselői nélkül az ülés nem lesz határozatképes. Viszont a megjelent képviselők meghallgathatják majd a napirend előtti felszólalásokat a rendkívüli ülésen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version