Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kiskunmajsán 15 fokos termekben tanulnak a diákok, kabátot tilos felvenniük

- Advertisement -

A kabát tiltást nevelési célzattal magyarázta a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatója, mert így akarja rávenni a gyerekeket, hogy ne csak póló legyen a kabát alatt, hanem öltözzenek rétegesen. A diákok 15 fok körüli átlaghőmérsékletet mértek, azonban volt már ennél hidegebb is, előfordult, hogy reggel csak 11 fok volt a teremben.

A diákok több helyiségben is mérték a hőmérsékletet az intézményben, és lefotózták a hőmérőt. Egy szülő elmondta, mihelyt a gyerekek elhagynak egy közös helyiséget, ott le kell tekerni a fűtést. A diákok fáznak. A szobában, ahol alszanak, rendszeresen tizenöt fok van, a tantermekben szintén.

Szintén egy szülő beszélt arról, hogy a diákoknak a közös helyiségekben a tanítási időben, valamint a szilencium alatt is tilos kabátot viselniük, betakarózniuk. A szülő emiatt panaszt tett az intézmény fenntartójánál, az egyházmegye pedig utasította az iskolát, hogy rendesen fűtsön.

Farkas Zoltán, az iskola igazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy átmenetileg, vagy a hétvége után, hétfőn tényleg lehetett ilyen hideg, mert az épület helyiségeiben eltérő a hőszigeteltség, azonban úgy tudja, ezeket a problémákat sikerült megoldani.

A kabátviseléssel kapcsolatban megérti a kamaszokat, akik ilyenkor is tornacipőben, bokavillantós nadrágban, szakított farmerben jönnek iskolába, és arra vesznek kabátot, de ez így nem jó. Rá akarják őket nevelni a réteges öltözködésre. Az iskolának muszáj takarékoskodnia, mert az energiaárak emelkedése miatt idén 10 millió forintot kellene megspórolnia valahogy.

A gyerekektől elvették a hőmérőket, mondván, úgyis csak az iskola karbantartójának a hőmérője a hiteles.

via Magyar Narancs (RTL)

- Advertisement -
Exit mobile version