fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Szijjártó a Gazprom bármije

- Advertisement -

Szijjártó Péter az ATV-nek nyilatkozott, amiben a földgáz megvásárlásáról is beszélt – A földgáz eredete sem politikai állásfoglalás, hanem egy kőkemény, életbevágóan fizikai valóság. Lehet ideológiákat gyártani, de ideológiával fűteni egyelőre még nem lehet.

„Ha az az ára annak, hogy a magyar embereknek lesz elég földgáza télre és senki nem kerül abba a méltatlan helyzetbe Magyarországon, hogy ne legyen gáz ahhoz, hogy fűtsön, fürödjön vagy főzzön, akkor nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének” – nyilatkozta a külügyminiszter.

Hangsúlyozta, ő egy dologért felelős ebben a tekintetben, az pedig az, hogy legyen Magyarországon annyi földgáz, hogy abból mindenki korlátozásmentesen tudjon fogyasztani.

A kormány segítőkészségéről a tanintézmények fűtésével kapcsolatban elmondta, hogy biztos abban, hogy ha intézmények részéről ezek a vészjelzések beérkeznek a kormány releváns minisztériumaihoz, akkor ott a megfelelő intézkedések meg fognak történni.

Hasonló cikkünk:  Megjelentek a tanári béremelés részletei

A kérdésre, miért nem tudhatjuk, hogy mennyiért veszi Magyarország az orosz gázt, azt felelte „azért nem, mert ez két vállalat közötti szerződés, a szerződésben foglalt árformulát azért nem tudom elmondani, mert az egy olyan üzleti információ, amelynek kiszivárgása adott esetben károkat okozhat”. Szijjártó egyébként „politikai lufinak” tartja azokat a vélekedéseket, miszerint mi vesszük a legdrágábban.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...