fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 28., szerda

FRISS HÍREK

Csalókra figyelmeztet a rendőrség a népszámlálás kapcsán

- Advertisement -

A Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 1. és november 28. között Magyarországon a teljes népességre kiterjedő népszámlálást végez – kezdi a rendőrség a tájékoztatóját a honlapjukon.

Mint ismeretes, a számlálás első szakaszában interneten lehet kitölteni a kérdőívet október 1. és október 16. között. A kérdőívet ki kell tölteni mindenkiről, aki Magyarországon él, azokról is, akik átmenetileg, 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodnak, a külföldi állampolgárokról is, ha legalább 3 hónapja Magyarországon tartózkodnak. Aki az online kitöltést választja, kizárólag a háztartás címére levélben kézbesített egyedi „belépési kód” segítségével tud adatokat szolgáltatni a https://belepes.nepszamlalas2022.hu/ zárt rendszeren keresztül.

A rendőrség a következőkre hívja fel a figyelmet:

  • Az oldalra belépéskor győződjön meg róla, hogy a weboldal biztonságos, az URL előtt szerepel a https:// kitétel vagy egy zöld lakat, mellette a „Biztonságos kifejezés”.
  • Legyen gyanús, ha például csak a személyes adataira, anyagi helyzetére, netán a bankszámlája adataira kérdeznek rá.
  • A népszámlálással kapcsolatos kérdőívek online kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe, ezért legyen gyanús, ha néhány adat kitöltésével véget is ér az adatszolgáltatás. Ebben az esetben ne mentse el a megadott információkat, ne küldje azokat sehová.
Hasonló cikkünk:  Az év első lapszemléje a Budapesten túli, vidéki szabadon író sajtóból

Ha mindezek figyelembevétele ellenére mégis becsapták, megkárosították, a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de személyesen is tehet bejelentést bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...