Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Leviczky Cirill hallgat a nem létező kadafalvai postáról

- Advertisement -

Lassan két éve nincsen posta Kadafalván. A bolt, ahol működött korábban, 2021. január 30-i hatállyal felmondta a szerződést. Akkor frissiben az akkor még alpolgármester Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz-KDNP) arról tájékoztatott, hogy az önkormányzatnak fontos, hogy a kadafalvai lakosoknak legyen saját posta hivataluk, ezért keresik a megoldást. Később a KecsUP-nak sikerült kihúzni az alpolgármesterből, hogy átmenetileg akár egy konténerben is el tudja képzelni a postát. Ezt cikkünk után hivatalosan is bejelentette. A templom kertjét jelölte meg helyszínnek, miközben addig is az Auchanban lévő postát ajánlotta a lakosságnak. Ezt tette a Magyar Posta Zrt. is, amely megerősítette a KecsUP-nak: az önkormányzattal közösen keresik a megoldást.

Csakhogy néhány hónap múlva már két év is el fog telni. Sem végleges, sem ideiglenes posta nincs Kadafalván. Egy korábbi városházi dolgozó, aki nem mellesleg nyilvánosan ment neki Leviczky Cirillnek a kadafalvai játszótér építése kapcsán, és aki egy időben sokszor tűnt fel Szeberényi Gyula Tamás mellett, azt írta még korábban a Facebookon, hogy

“A Magyar Postának igen horror igényei vannak egy új üzlet megnyitásakor. Ennek több üzlet helyiség ( nem sok van ) nem felelt meg. A konténer posta több, mint 5 millió ft-ba -átmenetileg is-kerülne egy olyan telken ( a templom mellett) ahol az Önkormányzatnak más tervei vannak. Ezért tartunk ki a végső elhelyezés mellett, amelyben az üzletház befeketetőjével azon dolgozunk, hogy mihamarabb találjunk annak megfelelő telket. Ez most talán meglesz. Minden fejleményről tájékoztatunk.”.

De semmilyen tájékoztatás nem történt azóta. Amiből arra következtetünk -ha igazat írt az akkor talán még a városházán dolgozó kommentelő-, hogy nincsenek fejlemények.

Hogy megtudjuk ezt, 2021 augusztusában kérdéseket tettünk fel Szeberényi Gyula Tamásnak, aki közben országgyűlési képviselő lett. Azóta nem válaszolt, vagyis több, mint egy éve.

A posta akkor is válaszolt nekünk. Azt, hogy Kecskeméten a jogszabály 5 postát ír elő, ugyanakkor 12 működik. Ettől függetlenül tárgyalnak az önkormányzattal az újranyitásról. Már ehhez képest is eltelt egy év, még mindig semmi.

Leviczky képviselő megint nem válaszolt a helyieket érdeklő kérdésekre

Ezért most Leviczky Cirillhez (Fidesz-KDNP) fordultunk, aki a városrész önkormányzati képviselője. Gondolván, hogy biztosan képben van, és szívesen tájékoztatja a lakosságot a sokakat érintő és érdeklő témában. Leviczky Cirill azonban a megadott határidőig nem válaszolt megkeresésünkre.

Leviczky Cirillt személyesen is megpróbáltuk szóra bírni a körzetét érintő két témáról is, de érdemi válasz helyett elsétált mikrofonunk elől.

Posta tehát csaknem két éve nincs Kadafalván, a felüljárón átvezető biztonságos kerékpárút pedig három éve csak ígéret Leviczky Cirill részéről, aki a helyieket érintő témákról hallgat, amikor kérdéseket küldünk neki. A szintén beígért játszóteret végül egy civil szervezet építtette meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version