Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Sztrájk és szolidaritás a kecskeméti iskolákban az oktatásért

- Advertisement -

Október 14-én lesz pontosan egy éve, hogy a PDSZ és PSZ megfogalmazta sztrájkköveteléseit a kormánynak, melyeket másnap eljuttattak Orbán Viktor miniszterelnöknek. Kérésük azóta nem talált meghallgatásra, most már tárgyalóasztalhoz sem ülnek le velük, írja a PDSZ közleményében.

A mai napon az országban és Kecskeméten is több helyen tartottak sztrájkot és szolidaritási akciót az oktatásért. Sztrájk volt a Kodály Iskolában, a Bolyai János Gimnáziumban, a Lánchíd Utcai Általános Iskolában. Az Arany János Általános Iskola pedagógusai azt írták, hogy

A Kodály Iskola tanárai a következőt írták: „Jó érezni, hogy összetartozunk. Kodály Iskola. (Kecskemét). 2022. október 14-i sztrájk nap margójára kockásban, összefogásban, szolidaritásban, SZTRÁJKBAN.

Fotó: Olvasói fotó / Facebook

A Kecskeméti Katona József Gimnázium több tanára szolidaritást vállal kollégáikkal. Facebook-bejegyzésükben azt írják:

Szolidaritást vállalunk a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elbocsátott tanárokkal, a polgári engedetlenségben részt vevő tanártársainkkal.

Fotó: Olvasói fotó / Facebook

Emellett kiállnak mindenki mellett, aki kifejezi az oktatásügy jelenlegi helyzetével és a kormányzat oktatáspolitikájával szembeni véleményét: „Elengedhetetlennek tartjuk a szakmai megállapodásokon alapuló változásokat gyerekeink, tanítványaink jövője érdekében!
- Advertisement -
Exit mobile version