Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Több kecskeméti iskolában is tiltakoztak ősszel a magyar közoktatás állapota miatt – országos térkép is készült

- Advertisement -

A Civil Közoktatási Platform (CKP) térképre vitte a december 8-i sztrájknap résztvevőit, írta meg a 444.hu. A PDSZ, a PSZ, a DAT, a Tanítanék, a Tanárok a tanárokért és sajtóhírek alapján összesített térkép is készült, ahol megtekinthető ide kattintva a több mint 2650 tiltakozó esemény. A térképen 312 település és 1084 intézmény/hely látható, ahol valamilyen oktatáshoz kapcsolódó tiltakozás (sztrájk, polgári engedetlenség, egyéb akció) volt 2022 őszi félévében.

A tiltakozások száma ennél több lehet, mert a CKP csak azokról tud, akik a szakszervezeteknek, a Tanítnéknak vagy a Tanárok a tanárokért mozgalomnak jelentettek adatokat. „A munkabeszüntetésekről a tényleges adatok az oktatási kormányzat és a Klebelsberg Központ rendelkezésére állnak – de azokat nem hozza nyilvánosságra” – zárják közleményüket. A térképet folyamatosan frissítik.

Kecskeméten is több iskolából csatlakoztak az országos szintű megmozdulásokhoz az elmúlt hetekben. Legutóbb, december 8-án tudósítottunk arról, hogy több száz kecskeméti diák vállalt ülősztrájkot tanáraikért és az oktatásért a Bányai Júlia Gimnáziumban, illetve a kadafalvi iskolában 19 pedagógus sztrájkolt az oktatás állapota miatt.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version