fbpx

FRISS HÍREK

Gyengült Demeter Szilárd kultúrvezér pozíciója

- Advertisement -

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nem sokat tudott lendíteni a magyar irodalmi és zenei életen. Elvesztette miniszteri biztosi posztjait és az ötödik Orbán-kormány forrásait és lobbiereje nagy részét is. Egy politikai korszakhoz kulturális kurzus is kell, tudja ezt Orbán Viktor is, így Demeter szinte mindent megkapott a kultúrharcosi feladatához.

Kapott 17 milliárdot, hogy a PIM-ből irodalmi központot alakítson ki, a nemzeti könyvtárat is megkapta és ő felelt „a magyar könnyűzene koordinálásáért és társadalmasításáért” is, erre 23 milliárdos programot talált ki. Az eredmények azonban elmaradtak, ami él és működik, az az általa létrehozott Térey-díj, amit többen is visszautasítottak, azonban nagy segítséget jelent a középgenerációs íróknak, költőknek. Működik a Digitális Akadémia, Jászberényi Sándor főszerkesztésével pedig elindult a külföldi könyvkereskedésekben terjesztett The Continental Literary Magazine, aminek célja a legjobb kortárs magyar irodalom külföld felé való megmutatása.

Hasonló cikkünk:  Áder János szerint Orbánt bele akarják keverni a kegyelmi ügybe

Demeternek nem sikerült összehozni az Élet és Irodalom ellenlapját, és nem forrta ki magát az általa megálmodott, alternatívát jelentő írógeneráció sem.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...