Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kiskőrösön beszélt Brüsszel ellen Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője

- Advertisement -

Brüsszel elhibázott szankciókat vet be Oroszországgal szemben és mindezt az emberek megkérdezése nélkül. De a magyar kormány – elsőként – kikéri a társadalom véleményét. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője mondta mindezt hétfőn Kiskőrösön, ahol a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán járt. Egy dolgot azonban nem mondott: az említett szankciókat Orbán Viktor is megszavazta.

Látogatásának az volt a célja, hogy véleményt mondjon azokról az elsősorban brüsszeli energetikai szankciókról, amelyek „tragikusan nehéz helyzetbe hozták az európai gazdaságot” – mondta Hidvéghi.

„Ezek a döntések az európai embereknek, így a magyaroknak olyan terhet jelentenek, melyeket nem szabad szó nélkül hagyni” – fogalmazott. Arra emlékeztetett: a szankciókat az emberek megkérdezése nélkül vezették be az unióban azt állítva, hogy az intézkedések elhozzák az orosz-ukrán háború végét és „ártanak majd az agresszornak”.

Oroszországba azonban azóta is áramlanak  a bevételek, és nem látszik háborúskodás vége. Ugyanakkor „elképesztő gazdasági válsághelyzetet” idézett elő a szankciós politika az európai embereknek és vállalkozásoknak – mondta a képviselő.

Abban bízik, hogy a hétfői kiskőrösi fórum is tartalmas eszmecserét hoz ezekről a témákról. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a nemzeti konzultáción a magyarok „egyértelmű és erős választ” adva magas részvétel mellett, sokan mondanak majd nemet az unió szankciós politikájára.

Hangsúlyozta: Ez azért fontos, mert minél nagyobb arányú a kormány álláspontjának támogatása hazánkban, annál erősebb lesz a kabinet pozíciója azokban a tárgyalásokban és vitákban, melyek a szankciók jövőjéről és a következő brüsszeli lépésekről szólnak.

Azzal zárta a szavait, hogy korábban is sokszor kikérték már az emberek véleményét fontos ügyekben, úgy most is számítanak a támogatásukra.

via propeller.hu

- Advertisement -
Exit mobile version