Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nem titkolja a kormánypárti média, hogy Putyinnak drukkol

- Advertisement -

A 444 vette górcső alá az állami közpénzmilliárdokkal kitömött kormánypárti sajtót, amiből kiderül, hogy a belföldre szóló kormányzati kampány inkább a brüsszeli szankciókat támadja. Közben pedig a magyar kormány megszavazta a szankciókat, és Orbán olyan szövegeket is aláírt, amik szerint Oroszország felelős az energiaválságért.

Orbán a tusványosi beszédében hitet tett amellett, hogy Oroszország nem fogja elveszíteni a háborút, így oroszpárti üzenetekkel lehet felkészíteni egy majdani váltásra a fideszes kétharmadhoz szükséges tábort. Nem véletlen tehát, hogy a hivatalos és a fél- vagy egyáltalán nem hivatalos kommunikáció nem vág egybe.

Az Origo mindennap előáll főleg a háborúval kapcsolatos rendkívüli hírekkel a címlapon, néhány ezek közül:

  • Tombolnak az ukránok Orbán Viktor győzelme miatt
  • Kezd elege lenni a nyugati országoknak Zelenszkijből
  • Szorul a hurok Zelenszkij körül
  • Teljes összeomlás: már egymást lövik az ukránok

A Pesti Srácok, amely az oroszok ellen fegyverrel harcoló 56-os hősökről nevezte el magát élen jár az oroszpárti, putyinista, ukrán- és Nyugat-ellenes propagandában. Georg Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” is vezet műsort a PS-nél, aki az amúgy is oroszpárti fideszes beszélő fejek közül azzal tűnik ki, hogy már a háború kitörésétől kezdve konzekvensen az oroszok szemszögéből, a putyinista narratívát erősítve „elemzi” az eseményeket a köztévén, a 888-on és a Pesti Srácoknál. Például sajnálkozva beszélt arról, hogy Ukrajna pénzügyi segítséget kapott, hogy ellen tudjon állni az orosz agresszornak, ezzel el fog húzódni a háború.

Van egy olyan videó a Pesti Srácoktól, ami talán a Russia Todaynek is ciki lenne. Ennek a szeptember 30-ai GEOrgPOLITIKA-adásnak az első 3 perce még azoknak is meglepetést jelenthet, akik edzettek a putyinista kormánypárti médiát illetően. Van itt minden: béna Zelenszkij, ünnepi Putyin, minden szempontból elismert és megsüvegelt népszavazás az elfoglalt ukrán területeken, és egy „baromi látványos” videó Kadirov parancsnokról.

- Advertisement -
Exit mobile version