fbpx

FRISS HÍREK

Fideszes képviselő: a sajtószabadság azt jelenti, hogy akié a sajtó, annak az értékeit közvetíti

- Advertisement -

A 24.hu is szemlézte az RTL híradóját, miszerint Vígh László, Zala vármegyei fideszes parlamenti képviselő március 15-én, a magyar sajtó napja alkalmából rendezett ünnepségen kifejtette magvas gondolatait.

„Segít nekünk a sajtó abban, hogy építsük mindazt, amit elkezdtünk.”

Talán többen tudják, hogy 1848-ban a szabad sajtó volt a márciusi ifjak első követelési, így március 15-e a sajtószabadság ünnepe is. Vígh egy posztban meg is köszönte a zalai újságíróknak a „pontos, hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatást”, és egy tévéinterjúban azt is megosztotta a nagyérdeművel, hogy mit ért ezalatt.

Ma, 2023-ban elmondható, hogy a sajtószabadság azt jelenti számunkra, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti.

A kormánypárti képviselők és média képviselői néha egyeztethetnék álláspontjaikat, hiszen pont amiatt támadták be a KecsUP-ot, hogy a lap forrásait adó szervezetek nézeteit közvetíti – ami pont a KecsUP-ra nem igaz, mert hiszünk a szabad sajtóban és eszerint is működik a szerkesztőség. Erről itt, itt és itt olvashatnak bővebben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...