Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fizetős lesz a parkolás a Dombnál hétfőtől

- Advertisement -

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont parkolójában március 20-tól kizárólag várakozási díj ellenében lesz lehetőség parkolni – közölte honlapján a Benkó Zoltán Szabadidőközpont. Hozzátették, a parkolóban a mozgásukban korlátozottakat szállító járművek, valamint az érvényes horgászjeggyel, illetve bérlettel rendelkező látogatók a bejáratnál kiállított igazolás alapján díjmentesen parkolhatnak, ugyanakkor a Kecskeméti Városrendészet által kiállított bérletek nem lesznek érvényesek erre a területre.

A hír kapcsán több számos kérdés felvetődik, így megpróbáltuk elérni a szabadidőközpont fenntartóját, hogy a következőkről érdeklődjünk:

  • mi indokolta, hogy a parkolást fizetőssé tegyék?
  • tervezik-e a horgászokra vonatkozó kedvezményt a sima bérlettel rendelkezőkre, a családokra is kiterjeszteni?
  • nagyjából mekkora bevételt remélnek a parkolás fizetőssé tételétől, s az összeget mire fordítják majd?

Cikkünk megjelenéséig a Hírös Sport Nonprofit Kft.-től választ nem kaptunk, amint kapunk, frissítjük cikkünket.

A téma nagyon úgy tűnik, hogy kényes kérdés a cégnek

Legalábbis a Benkó Zoltán Szabadidőközpont hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésre érkezett reakciók szerint. A hírre sokan felháborodásuknak adtak hangot, az oldal kezelői ezért inkább letiltották a poszt alatti hozzászólási lehetőséget. Ám az emojikat már nem tudták eltüntetni, így azokból kiderül, hogy minden második ember ellenzi a bevezetni kívánt új szabályt.

A parkoló nem rég újult meg

A Hírös Sport Nonprofit Kft. aligha el fog állni a tervétől, hiszen Kecskemét városának 160 millió forintos támogatásával csaknem 1 éve felújított új parkoló plusz forrást hozhat a szabadidőközpontnak. Vegyünk csak egy alapesetet: a parkolóba összesen 101 olyan jármű tud beállni, melynek fizetnie kell a parkolásért, s tegyük fel, hogy ezek közül egyik sem a horgászoké. Ebben az esetben a jelenlegi nyitvatartási időszakban egy átlagos napon 222.200 forint bevételhez jut a szabadidőközpont csak a parkolásból, amiből pedig már könnyedén kiszámolható, hogy egy hónap alatt 6,2 millió forintos bevételre tehet szert. A kérdés már csak az, hogy ezt a pénzt a fenntartó mire költi majd.

Mindenesetre a Benkó Zoltán Szabadidőközpont az utóbbi időben többször szerepelt a helyi híradásokban. A KecsUP is megírta: Kecskemét városa 2019-ben támogatást nyert egy 1,5 kilométeres rekortán futópálya létesítésére a szabadidőközpont területén, ám a beruházás gazdasági okok és a pandémia miatt félbemaradt. Annak ellenére, hogy a városvezetés 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester később a döntést azzal indokolta, hogy a futópálya tervezett területén mintegy 70 darab fát kellene kivágni az építési munkák során, majd azt követően a pótlásukról gondoskodni, illetve további közel 30 db fánál gyökérterelést és csonkolást kellene végrehajtani. Ennek a díja pedig meghaladná az eredeti beruházás tervezett költségeit. Az önkormányzat ráadásul felvette a kapcsolatot a város futósport életében fontos szerepet betöltő személyekkel, szervezetekkel, akik a támogató által meghatározott öntöttgumi burkolatot nem tartották a szabadidőközpont miliőjébe illőnek.

- Advertisement -
Exit mobile version