Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lesz-e futópálya a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban?

- Advertisement -

Kecskemét városa 2019-ben támogatást nyert egy 1,5 kilométeres rekortán futópálya létesítésére a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A beruházás gazdasági okok és a pandémia miatt félbemaradt, annak ellenére, hogy a városvezetés 40 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapott. Józsa Bálint önkormányzati képviselő január 31-én kérdést nyújtott be:

„Hová tűnt a polgároknak megígért 1,5 kilométer hosszú rekortán futópálya?”

A 2014-2019-es önkormányzati ciklus utolsó rendes közgyűlésén, a júniusi kampányidőszakban jelentették be a megpályázott sportfejlesztési lehetőséget. A hírről több sajtóorgánum is beszámolt, és Kecskemét 2019. november 27-én megnyerte a támogatást 11 másik várossal együtt.

Az Országos Futópálya-építési Program 40.006.689 Ft vissza nem térítendő támogatásából 1,5 kilométer hosszú rekortán futópályát létesítettek volna a Szabadidőközpontban.

Józsa Bálint, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője két dologra hívta fel a figyelmet a kérdésével. A lakosság erre kijelölt pálya nélkül is gyakran fut a vízműdombot szegélyező területen. A Benkó-domb népszerű a futók körében, a 2019-es kampányidőszakban ígért futópálya azonban nem készült el.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester február 9-én írt válaszában kifejti, milyen akadályok vezettek a projekt leállításához. A részletes geodéziai felmérés után kiderült, hogy a kijelölt területen “hozzávetőlegesen 70 db fát kellene kivágni az építési munkák során, majd azt követően a pótlásukról gondoskodni, illetve további közel 30 db fánál” gyökértereléssel és csonkolással lehetne megoldani. Ennek a díja meghaladta az eredeti beruházás tervezett költségeit.

A levél szerint a pályázat elkészítését és megnyerését követően felvették a kapcsolatot “Kecskemét futósport életében fontos szerepet betöltő személyekkel, szervezetekkel, akik a Támogató által meghatározott öntöttgumi burkolatot nem tartották a Szabadidőközpont miliőjébe illőnek.” A további tervezések a Covid hullám alatt túllépték a pályázat megvalósítására kijelölt határidőt. Ezt “a gazdasági helyzet miatt sem lehetett meghosszabbítani.” A projekt nem valósult meg.

Az el nem készült futópálya ügyét, Józsa Bálint kérdését és a polgármesterasszony válaszát február 16-ai közgyűlésen tovább tárgyalják a képviselők.

- Advertisement -
Exit mobile version