Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Gulyás Gergely szerint nincs szabadabb sajtó a magyarországinál

- Advertisement -

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter részt vett az Igazságháborúk II. című konferencián, amit az Alapjogokért Központ és a Magyar Nemzeti Médiaszövetség tartott hétfőn Budapesten. A miniszter kijelentette:

„Magyarország ma lényegesen szabadabb, mint a nyugat-európai országok, és erre a médiaviszonyok egyértelmű bizonyítékot jelentenek.”

A sajtószabadság nem kérdőjelezhető meg ma Magyarországon, mindenki a saját meggyőződésének megfelelően írhat, és „a radikális szélsőbaloldaltól a radikális jobboldalig mindennek megvan a fóruma, minden megtalálható, és mindenkinek van lehetősége arra, hogy a magyar közélet vitáiban részt vegyen” – mondta Gulyás.

Szerinte Nyugat-Európában olyan társadalmi változások zajlanak, amik nem a konzervatív világnak kedveznek, a legtöbb országban már a jobboldali pártok sem hajlandók vitákat vállalni azokról a témákról, amelyekről a hétfői konferencia is szól, így itthon ezek a viták sokkal szabadabbak.

Az EU igyekszik azoknak a szavát felerősíteni egy-egy tagállamban, amelyek a választásokon kisebbségben maradtak – fejtette ki a miniszter. Szerinte ez egy legitimáció nélküli és antidemokratikus kísérlet arra, hogy „zsarolással, pénzek visszatartásával, fenyegetéssel, szavazati jog megvonásával” próbálják előnyben részesíteni azokat a politikai célkitűzéseket, amelyek egy demokratikus megmérettetésben nem kapták meg a szükséges többséget.

Kérdéses Gulyás szerint, hogy lesznek-e olyan intézményei az EU-nak, amelyek képesek tolerálni azt, hogy az általuk kizárólagossá tett gondolkodással szemben álló értékvilág is létezik. A magyar kormánynak részt kell vennie az európai közéleti vitákban, és ugyanígy kell tennie az olyan „gondolatgyáraknak” is, mint amilyen például az Alapjogokért Központ.

Az Alapjogokért Központ indulásakor tízmilliós támogatást kaptak a Fidesztől, kevesebb mint tíz év alatt pedig ott tartanak, hogy évente milliárdos támogatásokat kapnak.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version