Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Petőfi is besegített a rendőröknek a közúti ellenőrzésbe

- Advertisement -

Petőfi 200 – emlékév nemzeti költőnk, Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. Szép kerek szám, így egy sor programot meg lehet rendezni, kiállításokat, felolvasásokat, színházi előadásokat és irodalmi vetélkedőket. De vannak kreatívabb ötletek is, ilyen volt a rendőrök akciója: közúti ellenőrzés Petőfi Sándorral.

Történt mindez Kecskeméten, március havának 14-ik napján, amikor is miután a rendőrök megbizonyosodtak róla, hogy nem veszélyesen száguldozó betyárokat fogtak, a kapualjból előbújó Petőfi-hasonmás „műveltségi igazoltatása” következett.

Első feladatként az autósoknak fel kellett ismerni a bajuszpödrős hasonmást, majd ha ez sikerült, felsoroltattak velük néhány Petőfi verscímet. A legnépszerűbbek ezek voltak: Nemzeti dal, Anyám tyúkja, Szeptember végén.

Aki büszke volt a műveltségére, az el is szavalt pár sort, bár ezen a ponton volt pár verssor keveredés, a címek és rímek is kuszálódtak, de azért a legtöbben megbirkóztak a feladattal. Aki átment az „ellenőrzésen”, kapott kitűzőt, és pár jótanácsot a modern Petőfitől: szerezzék be a költő verseskötetét, és kössék be magukat az autóban.

YouTube video player

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version