Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A rendőrség ingyen helikopterezteti Szijjártó Pétert

- Advertisement -

2020 óta kilencszer repült rendőrségi helikopterrel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ami a HVG becslése szerint bő tizenkétmillió forintba került.

Bedő Dávid (Momentum) arról kérdezte a minisztert, mennyibe került a helikopterezés, felidézve azt: előfordult, hogy Dunakeszire utazott, ahol a bahreini külügyminiszter várta otthon.

Az ellenzéki politikus arra várt választ a minisztertől, hogy egy utazásra lebontva mekkora költséget jelent pontosan a repülés, és idén eddig hány alkalommal vette igénybe az Országos Rendőr-főkapitányság flottájába tartozó helikoptert?

Magyar Levente államtitkár reagált a miniszter helyett: nem történt kifizetés.

A rendőrségi szolgálati helikopterek igénybevételének rendjéről szóló ORFK utasítás alapján a szolgálati helikoptereket más szervek költségtérítés ellenében vehetik csak igénybe, de költségtérítés nélkül biztosítható szolgálati helikopter állandó, vagy ideiglenes védelemben részesülő személy szállítására, illetve ilyen személy közúti, vasúti, vízi és légi utazásának biztosítására – idézte az államtitkár.

Szijjártó Péter védett személyként korábban is élt a lehetőséggel.

2015 óta 29-szer repültek kormánytagok rendőrségi szolgálati helikopterrel – írta a 24.hu 2020-ban. A lap közérdekű adatigénylésére az Országos Rendőr-főkapitányság válasza arról szólt, hogy abban az időszakban a külügyminiszter volt a helikopterkirály, egymaga 20-szor helikopterezett, míg Orbán Viktor miniszterelnök mindössze egyszer.

via 24.hu

- Advertisement -
Exit mobile version