Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Évente új karakterpárral kezdődnek majd a rendszámok

- Advertisement -

2022 júliusában kezdték meg az új formátumú, négy betűből és három számból álló rendszámok kiadását Magyarországon. Kikötés volt, hogy az első két karakter kizárólag két magán- vagy két mássalhangzó lehet.

Azonban még nem futottak ki az első, AA karakterpárral kezdődő rendszámok, máris elkezdték az AE kezdetű azonosítók kiadását. Arra a kérdésre, hogy miért történik ez így, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. közölte: az AE kezdőbetűs rendszámok a 2022-ben legyártott AA kezdőbetűs készletek felhasználását követően, 2023 tavaszától kerülnek kiadásra.

Ennek azért van jelentősége, hogy az új, illetve a forgalomba helyezett használt gépjárművek esetében vizuálisan is beazonosítható legyen az üzembehelyezés időszaka – áll a magyarázatukban. Megerősítették azt is, hogy a jelenlegi tervek szerint 2024-ben ismét betűváltás történik a rendszám második karakterében, vagyis jönnek majd az AI kezdetű rendszámok is.

via vezess.hu

- Advertisement -
Exit mobile version