Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hogy néz ki a tökéletes futóbicaj?

- Advertisement -

Meglephet ugyan, de a futóbiciklik használata csak az utóbbi években terjedt el, s egyre népszerűbb mini járgányoknak minősülnek. Ez az első bicaj, amivel a kis lurkók találkoznak. A szülők többsége azért dönt a futóbicikli mellett, mert ily módon ismerteti meg a gyermeket a kerékpározás világával, valamint egyúttal biztosítják számára a stabil gyakorlást. 

A bringázást viszont csak akkor szerettethetjük meg igazán a kicsivel, ha élvezi is, amit csinál, így elengedhetetlen a minőségi futóbicikli megléte. De hogyan néz ki a tökéletes darab? Járjunk utána együtt!

Így válasszunk futóbiciklit…

Egy futóbicikli akkor lesz csak igazán tökéletes, ha maximálisan odafigyelünk a vásárlás során. Ebben segítségünkre lehet néhány szempont, illetve a Bikepro.hu kerékpár webshop futókerékpárjainak kínálatába is érdemes belelesnünk. De kezdjük mindjárt az elején!

A futókerékpár egy pedál nélküli járgány, amelyet a kicsik a lábukkal tudnak hajtani. Nincs se pedál, se lánc, se oldalsó kerék, és gyakorlatilag nem szükséges pedálozni tanítani sem a gyerkőcöket. Azért érdemes használni, mert fejleszti az egyensúlyérzéket, és a lurkók beletanulhatnak a bringzásba. 

A kiválasztás során a minőség és a biztonság az elsődleges szempont. Nem lehetnek rajta éles, kiálló alkatrészek, ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen anyagból készül. Az ilyen bicajnak könnyűnek is kell lennie, hogy a gyermekek megbirkózzanak a súlyával. A vásárlás során az ülésmagasság pontos meghatározására kell még odafigyelnünk. 

Létezik tökéletes futóbicikli? Persze!

Vannak olyan darabok, amelyekbe egyszerűen semmilyen módon nem tudunk belekötni. A hibátlan tervezés, a geometria, a jól gördülő gumi és a letisztult, egyszerű megjelenés mind-mind árulkodó jelnek minősülnek.

A Cannondale Lefty bringái után az ilyen darabot akár Full Righty-nak is nevezhetnénk, tekintve, hogy mindkét kerék féloldalas felfüggesztést kapott, szóval roppant egyszerű a belső cseréje defekt esetén. 

Aztán ott van még az egycsavaros rögzítésű stucni, illetve az Odyssey Elementary stucnik rögzítési elvét követő bilincs – mindkettő nagyon különleges! Persze mindez csupán a töredéke azoknak a paramétereknek, amelyek tökéletessé teszik az aprócska bicajokat. 

Honnan tudjuk, hogy a megfelelő futóbiciklit választjuk? 

A biztonság és a minőség – csak ezeket a tulajdonságokat tudjuk hangsúlyozni. A magyar bringás piacon számos olyan produktumot látunk, amelyek eleget tesznek ezen követelményeknek. 

Ha a fentebb olvasható leírás ráillik a kiszemelt darabra, akkor minden bizonnyal jó döntést hoztunk. Gyermekünk boldogsága és fejlődése érdekében mindenképpen érdemes invesztálni egy futóbiciklibe, viszont a biztonságát szem előtt tartva kell mindig választanunk, így nem mondhatunk le a Bikepro.hu kerékpár webshop által nyújtott minőségről sem!

- Advertisement -
Exit mobile version