Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Karc FM-ből Hír FM lesz, ahol többnyire HírTV-s műsorok futnak majd

- Advertisement -

A kormánypárti médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Karc FM főleg a HírTV műsorait fogja sugározni nyártól, amikor is megvalósul a rádió HírFM-re való átkeresztelése. Ez jelentős elbocsátásokkal jár – értesült a Media1.

A lap újabb információkat tudott meg a Karc FM-el kapcsolatban, miután márciusban megírta, hogy néhány hónapon belül Hír FM-re keresztelik át (és amit a KecsUP is szemlézett). Nem csak névváltozás lesz, hanem a műsorstruktúrája is változik. Néhány műsor kivételével, a HírTV műsorai váltják fel a csatorna eddig önállóan készülő rádióműsorait a Hír FM-en. Több mint egy tucat munkatárstól megválnak a rádiónál, ezenkívül lesz, akit teljesen más pozícióban átmozgatnak a Hír Televízióhoz – tudta meg a lap.

A névváltásra és átalakításra már néhány héten belül, június elsején sor kerül. A Karc FM hétköznapi műsorai közül a HírTV-vel már most is közösen készülő Paláver marad meg.

Bayer Zsolt és Gajdics Ottó műsorához nem nyúlnak.

Több forrástól is úgy értesültek, hogy spórolás miatt történnek a változások, ugyanis a Mediaworks/KESMA pénzügyi helyzete ezt kívánja. A Karc FM a HírTV-től átvett műsorokkal jóval kisebb költségszinten működik majd, hiszen a frekvenciáit ingyen kapta az államtól, és a rádióban a jövőben adásba kerülő tartalom jelentős része úgyis előáll a televíziónál.

Gajdics Ottót, a rádió egyik munkatársát – aki szerkesztő-műsorvezetőként dolgozik a rádiónál – telefonon érte el a lap, aki azt mondta, az ügyben ő nem illetékes. E-mailben keresték Pelyach Gergelyt, a rádió főszerkesztőjét, de nem érkezett visszajelzés. Telefonon elérték Madarász Jánost, a Mediaworks volt marketingigazgatóját, de azt mondta, ő sem illetékes, majd javasolta, hogy küldjenek e-mailt a Mediaworks sajtókapcsolati e-mail címére. Onnan sem érkezett válasz. Ugyanakkor a Media1-nek már több mint 3, egymástól független megbízható forrás is megerősítette a fejleményeket.

- Advertisement -
Exit mobile version