Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

35 színházigazgató aláírása szerepel a kormánynak szóló levélen

- Advertisement -

“Ma mindannyian fokozottan érezzük, hogy a kultúra: vigasz, erő és támasz. Mi, magyar előadóművészek, intézményvezetők felelősséget érzünk az anyaországban és a külhonban élő magyarokért. Ez komoly áldozatokkal jár, amelyeket intézményeink a most záruló évadban meghoztak.”

35 magyarországi színházigazgató az MTI-nek eljuttatott közleményében kéri, „hogy az előadóművészet állami támogatása minél hamarabb a válságok előtti időszak mértékére álljon vissza!”

A közleményben köszöntet mondanak azért, mert az intézményeik az idei esztendőre – jóval kisebb mértékben, mint kértek, de – kaptak támogatást. Kiemelik, a támogatás biztosítja az intézményeikben munkavállalóként dolgozó sok ezer művész, szakember és családjaik számára a megélhetést, az épületek, műhelyek fenntartását.

Mint fogalmaztak, a virágzó, értékválasztásaiban, művészi megközelítéseiben színes magyar színházi világ fenntartásában a nézőkre, a támogatókra nagyobb szerep kell, hogy háruljon.

“A kulturális kormányzat számíthat ránk, és mi is számítunk a kulturális kormányzatra. Partnerek vagyunk az együttműködés jegyében” – írják.

A közleményt Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója is aláírta.

via Librarius

- Advertisement -
Exit mobile version