Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Felülvizsgálják a KRESZ-t, és a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének rendszerét is

- Advertisement -

Felülvizsgálja a KRESZ-t a kormány – ezt Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője mondta az Árpád hídi baleset kapcsán az RTL Híradó kérdésére. A miniszter kihangsúlyozta, a balesettől függetlenül már korábban megkezdte a tárca a változtatások előkészítését, amely a Belügyminisztériummal közös feladatuk.
Véleménye szerint a hatályos KRESZ nem ad megfelelő választ a megváltozott közlekedési viszonyokra.

Mérlegelik azt is, hogy alkalmazzák az átlagsebesség mérését Magyarországon. Ugyanakkor a statisztikák szerint a hazai közúti balesetek csupán 30 százalékának okozója a sebességtúllépés, az esetek több mint kétharmadában a járművezetők rossz döntésének következménye.

Így a tárcavezető elmondása szerint átalakítják a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének rendszerét is, mert úgy látja, az egész vezetési kultúra felülvzsgálatra szorul. Nemcsak az államtól kell várni a szabályozást, hanem jobban is kell tudni vezetni.
Az Árpád hídi balesetet pedig gyilkosságnak nevezte, és azt reméli, hogy akik ezt elkövették, méltó büntetésben részesülnek.

Az RTL Híradó által megkérdezett közlekedési szakjogász szerint Magyarországon az ilyen balesetek nem számítanak emberölésnek. Németországban viszont bűncselekménynek minősül az utcai versenyzés, és akár életfogytiglant is kaphat, aki emiatt okoz súlyos balesetet.

A baleset következtében elhunyt vétlen kerékpárosra emlékeztek, és egyben a biztonságos közlekedés feltételeiért tüntettek hétfőn a Magyar Kerékpárosklub szervezésében az Árpád hídon. Kürti Gábor, a szervezet elnöke elmondta, hogy rendszerszintű változást szeretnének, ezért együttműködést terveznek a rendőrséggel, a kormánnyal, és a fővárosi önkormányzattal. Azonnali intézkedéseket követelnek, hogy többé ne halhasson meg védtelen közlekedő az utakon.

via RTL Híradó

- Advertisement -
Exit mobile version