Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A kormánypárt képviselői is méltatták Horthy Miklóst

- Advertisement -

A kormány tagjai ugyan nem koszorúzták meg a 30 éve újratemetett Horthy Miklós sírját Kenderesen, de a kormánypárt képviselői igen. Fazekas Sándor, az Orbán-kormány volt agrárminisztere, a Fidesz jelenlegi parlamenti képviselője, a Horthy Miklós Alapítvány kuratóriumi alelnöke a huszadik század egyik legjelentősebb magyar politikusának nevezte a két világháború közötti kormányzót, aki nélkül ma talán Magyarország sincs.

„A magyar történelemmel tisztában kell lenni, helyre kell tenni a negatív-pozitív dolgokat is. Magyarország kormányzója volt vitéz nagybányai Horthy Miklós, és az ő emlékét ápolni kell és tisztázni kell az ő szerepét, az ő lehetőségeit Magyarország történelmében” – nyilatkozta a Fidesz-frakcióban ülő F. Kovács Sándor, aki rendszeresen vesz részt Horthy-megemlékezéseken.

Az eseményen Novák Előd is jelen volt a Mi Hazánk különítményével együtt, aki bár nem szólalt fel, viszont Facebookon közölte, hogy egy fehér Horthy-lovasszobrot szeretnének Budapesten. Azt szóvá tette, hogy egyetlen miniszter sem helyezett el koszorút Horthy sírján, de az is jelzés értékű, hogy több volt miniszter is megjelent, Fazekas mellett Kásler Miklós is.

Hogy a tabló teljes legyen, pontos időzítéssel Lázár János Horthy-kat is szerepeltető vasúttörténeti kiállítást avatott a vasútállomáson. A megemlékezés része volt ennek a megtekintése is, ahol Lázár is beszédet mondott. A miniszter koszorút most nem helyezett el, de korábban már volt egy látványos látogatása a Horthy-sírnál.

A 444 cikkében képgalériát is talál az eseményről.

- Advertisement -
Exit mobile version