fbpx

FRISS HÍREK

A szegedi önkormányzat tízmilliós gyorssegélyt adna Iványi Gáborék iskolájának

- Advertisement -

Megírtuk, hogy a Magyar Evangéliumi Testvérközösség dolgozóinak csaknem 10 százaléka mondott fel az általuk működtetett intézményeknél, mivel alig tudnak fizetést adni a dolgozóiknak.

A Szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban is – ami szintén az Iványi Gábor egyháza fenntartásában működik – négyen mondtak fel eddig, és ősszel sokadszorra kerültek nehéz pénzügyi helyzetbe.

Az iskola sajátos nevelési igényű, autizmussal, beilleszkedési-magatartási-tanulási nehézségekkel, rész-képességzavarokkal élő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek nevelésével és oktatásával foglalkozik. Tóth Éva, az intézmény igazgatóhelyettese így nyilatkozott a Telexnek:

„Megrendülten, sírva távoztak, és közölték, hogy egy év múlva, ha majd rendeződik nálunk a helyzet, visszajönnek”.

A szülőket is tájékoztatták erről, ám megkérték őket, hogy a gyerekeknek ne beszéljenek a nehézségekről. „Hozzák a kis 2–3 ezer forintjukat, és ide akarják adni, hogy jaj, csak ne szűnjön meg az iskola, mert akkor nem tudják, hogy mi lenne a gyerekükkel”.

Most segítség érkezhet az intézmény számára, mert Tóth Károly szegedi önkormányzati képviselő azt javasolja, hogy a város költségvetéséből adjanak 10 millió forint rendkívüli támogatást a szegedi Wesleynek.

Hasonló cikkünk:  Az egészségügyi államtitkárt nem hatották meg a lakossági panaszok az új ügyeleti rendszerrel kapcsolatban

Ezt a javaslatot már a legközelebbi közgyűlésnek is felterjesztenék, hogy „átmenetileg enyhítsenek az intézmény nehéz gazdasági helyzetén és ki tudják fizetni a pedagógusok bérét”.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...