Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az MTVA 15 milliárd forinttal többet kap majd a választás évében

- Advertisement -

A Parlament elé benyújtott, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2024. évi egységes költségvetéséről szóló törvényből kiderült, mennyiből fog működni jövőre az NMHH, valamint a Médiatanács és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A költségvetés kiadási és bevételi főösszegét is 57 750 millió forintban határozták meg. A Médiatanács esetében 820, vagy 554 millió forint lehet a büdzsé, erről az országgyűlési képviselők dönthetnek. Az MTVA jövőre 142 058 millió forintból fog működni, személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárdot (28 402,7 millió forint) fordítanak majd.

Bevételi oldalon jövőre közszolgálati hozzájárulás címen 126,2 milliárd folyik be az MTVA-hoz, emellett számítanak több mint hétmilliárd forintnyi kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétellel is. A tavalyi 126 577,3 millió forinthoz képest több mint 15 milliárddal növekedett az elkölthető forrás a választási évben.

via Economx

- Advertisement -
Exit mobile version