Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kizárólag kormánypártiakból áll a Médiatanács, amely elhallgattatná a Klubrádiót

- Advertisement -

Mint ismeretes, a Médiatanács nem hosszabbítja meg a Klubrádió sugárzási engedélyét a 92,9 Mhz-es frekvencián. A rádió szerint jogilag semmiképpen nem állják meg a helyüket az indokok, politikai indoka van a rádió elhallgattatásának.

A Médiatanács új tagjait tavaly decemberben választotta meg kormánypárti többséggel az Országgyűlés. A jelölteket egy parlamenti jelöltállító grémium nevezte meg, kormánypárti szavazatokkal. Így lehetséges, hogy 9 éven keresztül pusztán kormánypárti támogatottak ülnek a Médiatanácsban, és döntenek „rádiók elnémításáról, tévétársaságok bírságolásáról, médiapiaci befektetéseket akadályozhatnak meg, és más nagy horderejű, a nyilvánosság működését lényegesen meghatározó ügyekről.” – tájékoztatott akkor a media1.hu.

Ugyanez a lap korábban megírta: az előző időszakban is csak kormánypárti tagjai voltak a testületnek. Az ellenzéki pártok hiába probáltak meg jelölteket állítani, a kormánypártok obstruálták a jelöltállítási folyamatot. Lássuk tehát kik alkotják a Médiatanácsot:

Az NMHH és a Médiatanács elnöke

dr. Karas Monika

A Médiatanács tagjai

A 2019. december 10-én az országgyűlés által megválasztott Médiatanács-tagok:

A Klubrádió az ország kb. 1/3-án fogható rádió, amelynek műsoraiban gyakran illetik kritikával a kormányt a betelefonálók és a műsorban szereplők.

- Advertisement -
Exit mobile version