fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. március 3., vasárnap

FRISS HÍREK

Krétán vakációzott Kocsis Máté, közben egy Facebook bejegyzés szerint a Kossuth téren ünnepelt

- Advertisement -

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Facebookon arról posztolt, hogy a Kossuth téri állami ünnepségen vesz részt, közben pedig a hosszú ünnepi hétvégét Krétán töltötte – derítette ki a Népszava.

A lap egyik olvasója küldött több fényképet, amelyek szerint Kocsis Máté Halász János frakciószóvivő, Bayer Zsolt publicista és Kálomista Gábor producer társaságában éppen felszállni készül a krétai Heraklionból Budapestre induló repülőjáratra.

Ez azért meglepő, mert a „Szabadság napja” címmel október 23-án délelőtt 11 órakor megjelent Facebook-bejegyzése és a helymegjelölés – „Kocsis Máté jelenleg itt van: Kossuth tér“ – szerint a Herakliontól mintegy 1443 kilométerre fekvő Budapesten kellett volna lennie.

A frakcióvezető melegítőben, szakállasan, napszemüvegben, arcába húzott baseball sapkával érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára. A lap kérdésére, hogy mi az oka annak, hogy a krétai vakációja alatt próbálta elhitetni, hogy valójában Budapesten, a Kossuth téren ünnepli az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját, úgy válaszolt, hogy a Facebook-bejegyzést a munkatársa írta.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté tömören fogalmaz egy német EP-képviselővel kapcsolatban: náci tempó

Elnézést kért, amiért félreértés lett, ő nem volt Magyarországon, majd megismételte, hogy a munkatársa, az előre megbeszélt hivatalos tartalmat tette közzé a Facebook-oldalán. Az október 23-i Facebook-bejegyzésből azóta eltűnt a helymegjelölés, vagyis hogy Kocsis Máté hétfőn állítólag a Kossuth téren volt.

Hasonlóan járt 2020 augusztusában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Szíjj László oligarcha akkori luxusjachtján, a Lady MRD-n nyaralt az Adriai-tengeren, miközben a Facebookra feltöltött képei alapján úgy tűnt, mintha Budapesten dolgozott volna. Olyan képet osztott meg a stábja, hogy éppen egy irodában ül és telefonálgat, mivel éppen zajlott a belarusz válság, az ellenzéki tüntetések vérbe fojtása.

Az egyik bejegyzés szövege az volt, hogy „Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán.“ Azt is írta, három másik külügyminiszterrel és egy miniszterelnökkel is tárgyalt aznap.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...