fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

A Nemzeti Múzeum főigazgatója megköszönte a reklámot Dúró Dórának

- Advertisement -

A Mi Hazánk pár napja írta egy közleményben, hogy a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt Dúró Dóra országgyűlési képviselő törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János minisztertől:

„azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az »LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot«, illetve a »meleg idősotthont« ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat” – szól a közlemény.

Csák meghallotta a kérést, és megállapította a törvénysértést, a családok védelméről szóló törvény értelmében pedig arra kérte a Nemzeti Múzeumot, azaz L. Simon László főigazgatót, hogy szigorítson a belépésen, és csak 18 éven felülieket engedjen be.

A főigazgató ezt most egy Facebook-posztban köszönte meg Dúró Dórának, amelyet a Gulyáságyú Média vett észre és a Telex is megírta:

„Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony… Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését.”

Hannah Reyes Morales fotós, a kifogásolt képek készítője szerint „sem a képek, sem az azokon ábrázolt emberek nem veszélyesek és nem károsak. Ezek a fotók kedves és szerető emberekként ábrázolják a Golden Gays közösség tagjait, akiknek van mit adniuk és tanítaniuk a világnak a családról és az erőről a megpróbáltatások közepette. Ami káros, az az LMBTQ-közösség láthatóságának, valamint annak a korlátozása, hogy joguk van a létezéshez és ahhoz, hogy lássák őket”.

Joumana El Zein Khoury, a World Press Photo igazgatója az Euronewsnak nyilatkozva elmondta: „ahhoz már hozzászoktunk, hogy erős a cenzúra a harmadik világban, de most először találkoztunk ilyennel Európában. Ez egészen új számunkra, nagyon elszomorít és aggaszt. Az volt az első gondolatom, hogy Jézusom, ez a mentalitás egyre közelebb ér hozzánk”.

A Népszava írta meg, hogy a Nemzeti Múzeum AFP-nek küldött tájékoztatása szerint nem tudják jogszerűen végrehajtani a kulturális és innovációs miniszter felszólítását. Hiába helyeztek ki tiltó táblákat, mégis bejuthatnak a gyerekek, mivel az intézmény senkitől nem kérheti el a személyi igazolványát.

Hasonló cikkünk:  Az ellenzék partvonalán lévők kaptak meghívást Tusványosra

„A múzeum a látogatók együttműködésére és szabálykövetésére támaszkodik. A weboldalon fel van tüntetve, hogy 18 éven aluliak nem vásárolhatnak jegyet, és a kiállítás bejáratánál 18 éven aluliakat korlátozó tábla is van” – írták.

A lap munkatársai azt tapasztalták, hogy beengedtek kiskorúakat a kiállításra. Több tucat embert láttak a múzeum előtt sorban állni a kiállításra, köztük néhány gyermekes családot, amelynek tagjai nem is tudtak a korlátozásról. – Minden gond nélkül beengedtek minket – mondta Premek Beran, egy cseh látogató. Ő a jegyeket egy automatából vásárolta meg 10 és 15 éves gyereke számára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...