fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Lezsák kanapéján: a múzeumi kirúgót és a kirúgottat is fogadta a Parlament alelnöke

- Advertisement -

Egymás utáni napokon fogadta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Csák János minisztert és L. Simon Lászlót. Előbbi az a miniszter, aki kirúgta az utóbbi vendéget, aki hétfőn délelőttig még a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója volt.

A kirúgásra azután került sor, hogy Dúró Dóra országgyűlési képviselő (Mi Hazánk) bemószerolta a múzeum World Press Photo kiállítását és L. Simon Lászlót, mivel a tárlat néhány olyan képet is tartalmaz, melyeken egy fülöp-szigeteki idősotthonban nőnek öltözött férfiak is láthatók. A képviselő azzal szólalt fel, hogy a kiállítás sérti a gyermekvédelminek nevezett törvényt, mert 18 éven alattiak is látogathatták, a főigazgató pedig alkalmatlan a posztjára, mert nem tartatja be az – egyébként általa is megszavazott – törvényt. A képviselői felszólalás után a miniszter utasította L. Simont, hogy 18 éven aluliaknak ne adjanak jegyet. A főigazgató erre válaszban elmondta, hogy a múzeum nem kérhet senkitől személyazonosító okmányt, így nem tudhatják, ki hány éves. Ezután L. Simon Lászlót a miniszter azonnali hatállyal kirúgta.

Képek forrása: Facebook/Lezsák Sándor hivatalos oldala (KecsUP grafika)

Egymást váltották a főszereplők Lezsák kanapéján

A két főszereplőt fogadta tehát egymás után Lezsák Sándor, ráadásul ugyanarra a kanapéra és ugyanarra a helye ültetve.

Csák János fogadása után ezt posztolta Lezsák Sándor:

„A hétfői parlamenti ülés után találkoztam Csák János miniszter úrral. A fotós miatt jó a kedvünk, mert kell az illyési derű, hogy leküzdjük az akadályokat.”

L. Simon Lászlóval kapcsolatban pedig néhány órával később ezt írta:

„Ma kora délután próbáltam jobb kedvre deríteni L. Simon László barátomat. Csak egy kicsit sikerült.”

Miután újságírói beszámolóból tudjuk, hogy L. Simon Lászlót hétfőn délelőtt 11 óra körül rúgták ki, és a parlament.hu szerint a hétfői ülés 13 órakor kezdődött, így Csák Jánossal már a kirúgás után találkozott Lezsák. L. Simonnal pedig a poszt szerint kedden délután. Egyet nem említett csak Lezsák Sándor, mégpedig azt az egyáltalán nem mellékes történést, hogy a kirúgót és a kirúgottat fogadta egymás után, mert semmi olyasmit nem említett, ami a menesztés tényére utalna. Ehelyett illyési derűről, akadályokról és jobb kedvre derítésről posztolt Lezsák Sándor.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó szeretne őszintén szembenézni

A kommentelők megvédték L. Simont

L. Simon László végül egy kommentben köszönte meg a beszélgetést. Még egyet kommentelt a kirúgott igazgató, ezt Revicky Gábor színművész hozzászólására tette, aki azt írta Lezsákhoz, hogy ő valamit nagyon nem ért most. L. Simon annyit fűzött hozzá, hogy ő sem.

A kommentelők többsége egyébként védelmébe vette L. Simon Lászlót, és mintegy visszakövetelik posztjába. Talán nem meglepő, hogy ebben a közegben nem a gyermekvédelminek mondott jogszabályt kérdőjelezik meg, hanem arra mutatnak rá, hogy amennyiben L. Simon hibázott, az az volt, hogy nem tartotta be a paragrafusokat. Illetve felmerült a jogszabály módosítása is egy hozzászólásban, de csak annyiban, hogy például  a kiállítóhelyek kérhessék a személyazonosító okmányokat.

Az ügy érdekessége, hogy szinte biztosra vehető, hogy akik Lezsák Sándor közösségi oldalán védelmükbe veszik L. Simon Lászlót, és akiknek annyira tetszik munkássága, azok is jórészt valószínűleg az ő (és Lezsák) politikai nézeteivel szimpatizálnak, azaz a gyermekvédelminek mondott törvényt is helyesnek vélik – amely alapján végül is L. Simont eltávolították a helyéről.

Fideszes káder viszi tovább a múzeumot

Közben egyébként új kinevezett igazgatója van a Nemzeti Múzeumnak. Hammerstein Judit az, aki korábban L. Simon helyettese volt és megbízható fideszes káderként tartják számon.

Gunity Gábor

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...