fbpx

FRISS HÍREK

Kocsis Máté azt gyanítja, hogy a baloldal nem fogja támogatni a szuverenitásvédelmi törvényjavaslatot

- Advertisement -

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában fejtette ki gondolatait a szuverenitásvédelmi törvénnyel kapcsolatban. A javaslat hátteréről azt mondta 1990 óta nem volt példa arra, hogy külföldről finanszírozzanak kampányt, azonban a magyar politikai baloldal 2022-ben ezt a megállapodást és tilalmat a jelenlegi szabályokat kijátszva felrúgta.

Szuverenitási kérdés, hogy ne külföldi államok, tőkés csoportok, vállalati érdekközösségek vagy a pénzügyi világ finanszírozza a politikát – fogalmazott a politikus, majd hozzátette, hogy ha ezek a csoportok tesznek szert befolyásra a magyar közéletben, és úgy jut valaki közhatalomhoz, hogy mindeközben valakinek a markában van, az az ország szuverenitását veszélyezteti.

Kocsis gyanúja szerint a baloldal nem fogja támogatni ezt a javaslatot.

Több elemből épül fel a tervezet:

  • az alaptörvény módosítása alapozza meg, hogy létrejöhessen a Szuverenitásvédelmi Hivatal,
  • a büntető törvénykönyv módosítása után aki tiltott külföldi finanszírozást használ fel a választási kampányban, akár három évig terjedő börtönbüntetést is kaphat,
  • minden jelölőszervezetre ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek,
  • negyedik része a törvényjavaslatnak pedig a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrehozása.

Kocsis rámutatott, hogy a hivatal minden olyan külföldi beavatkozási kísérletet figyel, amely veszélyezteti az ország szuverenitását. Ugyanakkor a hivatal nem rendelkezik majd hatósági jogkörökkel, viszont számos adatot és információt megismerhet, bekérhet, és eljárást kezdeményezhet. Feladatai lesznek a monitorozás, észlelés, a külföldi beavatkozási kísérletek nyilvánosságra hozatala.

Hasonló cikkünk:  Egy kormányhatározat szerint tízmilliárdokat ad Magyarország Ukrajna fegyverutánpótlására

A politikus szerint külföldről spekulánsok, milliárdosok, sőt más állam bizonyos szervei beavatkoznak a magyar közéletbe, példának hozta, hogy jó ideig a magyar média több mint 50 százalékát külföldről finanszírozták, vagy az ngo-k mennyi úgynevezett civil pénzt kapnak külföldről. Nem az a kérdés, hogy médiát finanszíroz-e valaki külföldről. Az a nem mindegy, hogy ha valaki közhatalom gyakorlására tör, és őt vagy a szervezetét külföldről finanszírozzák – mutatott rá a különbségre.

Kocsis úgy véli, hogy a magyar baloldal és a nemzetközi baloldal is megpróbál majd minden szabályt kijátszani a jövőben is. Magyarországgal szemben megint hangos lesz a brüsszeli liberális elit, mindenféle eljárásokat fognak kilátásba helyezni, de tudni kell mindenkinek, hogy a magyar szabályozás nem lesz kirívó más országokéhoz képest.

Megjegyezte, hogy számos uniós tagországban léteznek szabályok a szuverenitás védelme érdekében. Egy országnak joga az, hogy senki, sehonnan – az Egyesült Államokból vagy Brüsszelből, vagy a Föld bármely részéről – ne avatkozzon be a belügyeibe. Valamint végképp ne vásároljon meg senki magyar baloldali politikusokat, ne pénzeljen olyan szervezeteket, amelyek az országra nézve döntéseket hozhatnak, mert ez sérti Magyarország szuverenitását.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...