fbpx

FRISS HÍREK

Nagyszabású hadgyakorlat vette kezdetét Magyarországon

- Advertisement -

30 éve nem látott gyakorlat kezdődött Magyarországon – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Hódmezővásárhelyen, amikor megnyitotta a NATO-erők részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos gyakorlatot. Az eseményen Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka is részt vett.

A biztonságot csak jól kiképzett és felkészített honvédség tudja garantálni – mondta a honvédelmi miniszter az MTI szerint. Hozzátette, hogy Magyarország – szövetségeseivel szorosan együttműködve – a kihívásokkal szemben megfelelő válaszokat adni képes, felkészült honvédséget épít.

Szalay-Bobrovniczky közölte, hogy az Adaptive Hussars 2023 hadgyakorlat olasz, török, horvát és amerikai részvétellel zajlik, ami rendkívül összetett, az ország jelentős területére kiterjedő, a honvédség többségét és az államigazgatás jelentős részét megmozgató esemény. Teszteli és fejleszti a védelmi képességeket.

A kezdeti fázisban csaknem ezer katona vesz részt, közülük 340-en külföldiek és 170-en tartalékos magyar honvédek. Az ország védelmi igazgatási rendszere és a Magyar Honvédség együttműködő képességének tesztelése érdekében a honvédség kijelölt állománya mellett több, hazánkban települt szövetséges katonai, illetve magyar állami szervezet is részt vesz majd a gyakorlaton, megközelítőleg 4500 emberrel, több mint 200 különféle technikát megmozgatva.

Hasonló cikkünk:  A tőzsde helyett Putyintól vesszük a gázt - ez két év alatt 564 milliárdos kárt okozott Magyarországnak

Az Adaptive Hussars 23 a Magyar Honvédség legnagyobb, aktív és tartalékos állomány bevonásával megtartott idei gyakorlata, amely valós katonai mozgással járó átcsoportosításokon keresztül felméri a haderő kijelölt készenléti erőit, valamint a honvédség vezetési rendszerének helyzetét – mondta Szalay-Bobrovniczky.

Úgy fogalmazott a miniszter, hogy most vizsgázik „mindaz, amit eddig építettünk és megalkottunk. Látni fogjuk, hol tartunk, látni fogjuk, mit és hogyan kell tovább erősíteni”. Hozzátette: a megszerzett tapasztalatokkal jobb és erősebb lesz a honvédség, és erősebb honvédséggel erősebb lesz Magyarország is.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...