fbpx

FRISS HÍREK

Sok pedagógus kivár szeptemberig, de már több mint kétezren felmondtak a státusztörvény miatt

- Advertisement -

A Népszava kérdésére a Belügyminisztérium közölte, hogy nincs ismerete a pedagógusok korábbi évektől eltérő munkaerőpiaci mozgásáról. A parlament július 4-én fogadta el a státusztörvényt, aminek következtében jövő januártól megszűnik a pedagógusok közalkalmazotti státusza, növekedhet a munkaterhelésük és át is vezényelhetik őket más intézményekbe.

Az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központnál is érdeklődött korábban a lap, hogy június eleje óta mennyi pedagógus adta be felmondását és szüntette meg a közalkalmazotti jogviszonyát, de nem tudtak válaszolni: nem rendelkeznek ilyen adatokkal – állították.

„Több mint kétezren már be is adták felmondásukat az utóbbi hónapokban” – mondta Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. A törvény bevezetése előtt már több mint ötezer pedagógus jelezte online, hogy elhagyják a pályát.

Hasonló cikkünk:  A természet erejével a szépségért és egészségért

Szeptemberig többen kivárnak, hogy végkielégítést kaphassanak, a szakszervezetnél arra számítanak, hogy sokan tanév közben fogják elhagyni a pályát, és kétséges, hogy őket hogyan pótolják.

A kormány Gosztonyi szerint a nyugdíjas tanárok visszahívásával igyekszik majd „elkenni” a munkaerőhiányt, a törvényben ezért is tették lehetővé a nyugdíjasok korlátlan visszafoglalkoztatását.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...