fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 24., vasárnap

FRISS HÍREK

Sok pedagógus kivár szeptemberig, de már több mint kétezren felmondtak a státusztörvény miatt

A Népszava kérdésére a Belügyminisztérium közölte, hogy nincs ismerete a pedagógusok korábbi évektől eltérő munkaerőpiaci mozgásáról. A parlament július 4-én fogadta el a státusztörvényt, aminek következtében jövő januártól megszűnik a pedagógusok közalkalmazotti státusza, növekedhet a munkaterhelésük és át is vezényelhetik őket más intézményekbe.

Az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központnál is érdeklődött korábban a lap, hogy június eleje óta mennyi pedagógus adta be felmondását és szüntette meg a közalkalmazotti jogviszonyát, de nem tudtak válaszolni: nem rendelkeznek ilyen adatokkal – állították.

„Több mint kétezren már be is adták felmondásukat az utóbbi hónapokban” – mondta Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. A törvény bevezetése előtt már több mint ötezer pedagógus jelezte online, hogy elhagyják a pályát.

Hasonló cikkünk:  A fideszes dékán kirúgott három tanárt, tízen most felmondtak a Metropolitan Egyetemen

Szeptemberig többen kivárnak, hogy végkielégítést kaphassanak, a szakszervezetnél arra számítanak, hogy sokan tanév közben fogják elhagyni a pályát, és kétséges, hogy őket hogyan pótolják.

Hasonló cikkünk:  Mi lesz a pedagógusokkal Kecskeméten? Várjuk a tanárok, tanítók, óvónők leveleit!

A kormány Gosztonyi szerint a nyugdíjas tanárok visszahívásával igyekszik majd „elkenni” a munkaerőhiányt, a törvényben ezért is tették lehetővé a nyugdíjasok korlátlan visszafoglalkoztatását.

via HVG

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...