Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Politico: Orbán egyfajta férfibarátságot alakított ki Putyinnal

- Advertisement -

Kik okozták a legtöbb kárt Európában a környezetükben? A Politico cikke szerint, (amit a  HVG szemlézett) Orbán Viktor a harmadik lett a dobogón, ezzel valóban a földrész legbefolyásosabb személyiségei közé tartozik – a maga módján. A magyar miniszterelnök előtt végzett Vlagyimir Putyin jegybankára Elvira Nabiullina, és Carles Puigdemont, a körözött katalán vezető.

A Politico szerint a magyar miniszterelnök az utóbbi 13 évben

  • visszaszorította a jogállamot és a sajtószabadságot,
  • összecsapott az uniós intézményekkel,
  • foglyul ejtette Brüsszelt, amikor vétózott, hogy pénzt préseljen ki az EU-ból.

A lap szerint Orbán egyfajta férfibarátságot alakított ki Putyinnal. Hamarosan európai választások lesznek, ennek okán várható a szélsőjobb felemelkedése, a háború is folytatódik, így a magyar miniszterelnöknek adott a lehetőség, hogy továbbra is a közösség kerékkötője legyen. Valamint bele is erősíthet, mivel 2024. második felében Magyarország lesz a szervezet soros elnöke.

Donald Tusk lett a földrész legbefolyásosabb embere, miután a lengyel miniszterelnöki poszt várományosa a jelek szerint 8 év után ki tudta billenteni a hatalomból Jaroslaw Kaczynskit.

A „2023-ban kik hajtották végre a legnagyobb változtatásokat a maguk politikai területén” kategóriában Giorgia Meloni lett a győztes. A lap kaméleonnak minősíti az olasz kormányfőt, mert idáig rácáfolt a félelmekre, de aligha felejti el, hogy mit vár tőle szélsőjobbos tábora.

- Advertisement -
Exit mobile version