fbpx
10.8 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Összefognak a környezetvédők és a kutyamentők: fát ültetnek, hogy legyen árnyéka a négylábúaknak

- Advertisement -

Együtt ültetnek fát a Zöld Küldetés Egyesület önkéntesei és a Menhely az Állatokért Alapítvány dolgozói márciusban a kutyamenhely kisfái telephelyén.

Mint arról a Zöld Küldetés Egyesület honlapján beszámolt, ősszel fásításhoz kért segítséget közösségi oldalán a kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítvány.

„Posztjukból tudtuk meg mi is, hogy a telephelyen kevés a fa, ezért nyáron árnyék híján gyakran szinte elviselhetetlen a meleg ember és kutya számára egyaránt: a homok felforrósodik és égeti a kutyák talpát. Pedig a telephely munkatársai szeretnének minden négylábú lakót hűvös kennelben elhelyezni, és annak is örülnének, ha a kutya játszótereket sikerülne fákkal beárnyékolni. Eddig önerőből ültettek és öntöztek, de most úgy látták, jól jönne a támogatás. Mi pedig úgy gondoltuk, megpróbálunk segíteni ezen a problémán, ezért gyorsan fel is vettük a kapcsolatot a Menhellyel” – írja az egyesület.

Hasonló cikkünk:  Az ellenzéki képviselő szerint kiszorították a programját, a közösségi ház szerint szó sincs ilyesmiről
Fotó: Menhely az Állatokért Alapítvány

A kutyák játszóterébe nagyobb fákat, míg a külső területekre vegyes telepítést – platán, vadkörte, vadalma, mezei juhar – tervezett Farkas Barta Kata, a Zöld Küldetés Egyesület elnöke.

A facsemetéket március 23-án, szombaton 9 és 14 óra között együtt ültetik el a Zöld Küldetés Egyesület önkéntesei és a Menhely az Állatokért Alapítvány dolgozói a kutyamenhely kisfái telephelyén.

„Reméljük, ez az egyedülálló összefogás sok érdeklődőt mozdít meg! Várjuk az önkénteseket az ültetésre, adományokat a nagyméretű fák, a mulcs, komposzt, karók vásárlásához, és faiskolák, kertészetek felajánlásait is. Ha sikeres lesz ez a kezdeményezés, akkor tervezünk még további akciót a Menhely belső területeire is!” – ígéri a Zöld Küldetés.

Jelentkezni itt lehet: menhely.zoldkuldetes.hu

Ha valaki adományával tudja segíteni a civilek közös akcióját, akkor azt szívesen fogadják.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...