fbpx

FRISS HÍREK

A Centrum Áruház körüli ágyásokba ültetettek évelőket két egyesület önkéntesei

- Advertisement -

Közel negyven fajta, összesen hatszáz tő évelő növényt ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület tagjai és önkéntesei a Centrum áruház körüli ágyasokban március 16-án, szombaton.

Cickafark, sásliliom, bíbor kasvirág, széleslevelű csillagmeténg, csenkesz, tűzgyöngyvirág, homoki hajperje, ráncoslevelű gólyaorr – többek között ilyen évelők kerültek az ágyásokba a két egyesület lelkes tagjainak és önkénteseinek köszönhetően, akiket az időről-időre eleredő eső sem riasztott vissza egy kis kertészkedéstől a városközpontban.

A munkálatokat a Zöld Küldetés Egyesület szervezte, a növények beszerzését Király József önkormányzati képviselő (egyben a Városszépítő Egyesület elnöke) támogatta képviselői keretéből 300 ezer forinttal, a Hegede Kertészet pedig 300 növényt ajánlott fel, így összesen 600-at tudtak a résztvevők elültetni, elsősorban pótlás gyanánt, ugyanis a sózás és túlzott mulcsolás miatt sok növény kipusztult a 2020 őszi ültetés óta.

Hasonló cikkünk:  Volt kormánypárti politikus cége építené a kecskeméti kamionparkolót

Mint arról annak idején beszámoltunk, a Centrum áruház környezetének felújításakor, 2020-ban ugyancsak a civilek, a 10 millió fa helyi közösségének fellépésére is szükség volt, hogy ne legyen minden letérkövezve, és történjen zöldfelületi fejlesztés, legyenek zöld szigetek.

Zöldebb lehetne a Centrum Áruház környéke a helyi szabályozás értelmében

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...