Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

2025 végére készen áll a sorozatgyártásra az új kecskeméti Mercedes-gyár – posztolta Szijjártó Péter

- Advertisement -

A külügyminiszter hétfőn Kecskeméten járt, és arról posztolt, hogy a Mercedes új gyáregységének építése az eredeti ütemterv szerint halad – számolt be róla a hvg.hu. A sajtóeseményre nem hívták meg a KecsUP-ot.

Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése – írta meg a hvg.hu a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalára hivatkozva.

Szijjártó Péter azt is közölte, hogy a mintegy 400 milliárd forintos beruházással a Mercedes megduplázza a kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modern kori autóipar alakításában. „Az új Mercedes-gyárban jövő év végére minden készen fog állni a sorozatgyártás megkezdéséhez, ami nagymértékben hozzájárul majd a magyar gazdaság teljesítményének és exportjának növeléséhez” – emelte ki.

A miniszter hozzátette, hogy új karosszériagyártó és új összeszerelő üzem is létesül, amivel új munkahelyek jönnek létre, „Kecskemét vonzereje tovább növekszik, és Magyarország is javítja a világgazdasági pozícióját”.

Szijjártó Péter azt is közölte: Jörg Burzer termelésért és ellátási láncért felelős igazgatósági tag ismét megerősítette, hogy a Mercedes hosszú távon számol globális működésének kulcshelyszíneként Kecskeméttel. Emellett kifejezetten elismerően szólt a magyarországi működési körülményekről és a szakképzett magyar munkaerőről – tette hozzá a miniszter.

 

- Advertisement -
Exit mobile version