fbpx

FRISS HÍREK

A Spar panasszal élt az Európai Bizottságnál, Lázár megfenyegette az üzletláncot

- Advertisement -

Ahogy mi is megírtuk, a Spar átszervezte magyarországi működését, hogy ellen álljon a kormány nyomásának. Az üzletlánc és a kormány közötti adok-kapok ezúttal Lázár János építési és közlekedési miniszterrel folytatódott, amikor beleszállt az osztrák cégbe a Portfolio csütörtöki építőipari konferenciáján.

Lázár szerint a kormány nem tűri a fenyegetéseket: „Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, és inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül.”

„A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett” – fogalmazott a miniszter.

Lázár emellett azt is kifejtette, hogy „nem a tőkével van a problémánk, hanem azzal, hogy a multik beavatkoznak, leuralják az országot és extraprofitot termelnek, amit kivisznek”. 

Majd később a beszédében már azt fogalmazta meg, miszerint a kormány célja, hogy „a három nagy német autógyár minél drágább autókat gyártson és minél nagyobb profitot érjen el” Magyarországon.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot, újra blokkolhatják Magyarország összes EU-pénzét

A Spar panasszal fordult az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt, amiről Heiszler Gabriella, a magyarországi Spar ügyvezető igazgatója így fogalmazott: „Nálunk az iparágban, a hozzánk hasonló kereskedőknél 2–3 százalék között van az elvárt bevételarányos nyereség. Ha kivetnek ránk egy 4-5 százalékos különadót, akkor normális körülmények között, hosszú távon nem tudunk nyereségesen működni.”

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint „a kiskereskedelmi különadót az Európai Unió bírósága nyilvánította jogszerűnek. Ezek a tények, minden más állítás alaptalan!” 

A Nemzetgazdasági Minisztériumból pedig azt írták, hogy „a kormányt érintő támadások hátterében nem a Spar által megfogalmazott intézkedések állnak, annak valós oka az érintett kiskereskedelmi vállalat veszteséges gazdasági helyzete”. Nagy Márton minisztériuma szerint ahelyett, hogy a Spar hatékonyságát és versenyképességét megerősítő lépéseket tenne, és „beszállna a piaci árversenybe, kétségbeesésében alaptalan álhíreket terjeszt”.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...