fbpx

FRISS HÍREK

Már Nagy István agrárminiszter is Csádra fordította tekintetét

- Advertisement -

Nagy István agrárminiszter Keda Ballah, Csád mezőgazdasági termelési miniszterével tárgyalt vasárnap, ahol téma volt, hogy hazánk agrár szaktanácsadási programmal, mintafarmmal és felsőoktatási együttműködésekkel segítené Csád mezőgazdaságát és stabilitását – írta közleményében az Agrárminisztérium.

Azért, hogy Csádban stabilitás és kiszámíthatóság legyen, több területen is szeretne segítséget nyújtani a közép-afrikai országnak Magyarország. Példaként az egészségügyet, az agrárium fejlesztését és az oktatási együttműködések megerősítését említette meg a miniszter.

Mintafarm létrehozásában is gondolkodnak a térségben, ahol az öntözésfejlesztési technológiákat lehet bemutatni és a vetőmagokkal is lehet kísérleteket folytatni. Nagy István felhívta partnere figyelmét a magyar öntözésfejlesztési technológiákra, amik csökkentik a párolgást, ezzel a talajban jobban meg lehet tartani a vizet, hogy eredményesebben lehessen gazdálkodni.

Ezek mellett Magyarország kész egy Ugandához hasonló agrár szaktanácsadási rendszert is elindítani Csádban, növelve az agrár szaktudást, valamint az oktatási együttműködések szorosabbra fűzését is felajánlotta a tárcavezető. Hazánk támogatná a diákok cseréjét és a tudásátadás megkönnyítését a két ország között. Például ilyen a hazánk közreműködésével működő FAO agrárösztöndíj program és a Stipendium Hungaricum, szögezte le a miniszter.

Hasonló cikkünk:  Vita alakult ki az energiaitalok 18 éven aluliaknak tiltásáról

Egymást követik a magyar felajánlások, amióta elindult Orbán Gáspár közreműködésével a csádi katonai misszió előkészítése. Szijjártó Péter február végén a csádi külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján közölte, hogy a magyar kormány széleskörű együttműködési programot indít Csáddal a Száhel-övezet biztonságának és stabilitásának erősítése, a gazdaság fejlesztése, ezáltal a migráció kiváltó okainak kezelése céljából. Pont aznap lőtték le katonák a stabil kormány ellenzékének vezetőjét.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...