Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Mutatjuk a Kecskeméten bérelt lakások utáni hozamot  

- Advertisement -

Az átlagos bruttó bérleti hozam Kecskeméten 5,65 százalék volt 2024. első negyedévében. Ez szinte pontosan megegyezik az országos átlaggal, ami 5,75 százalék. Korábban, 2023 első negyedévében a bérlemények hasznosulása 5,9 százalék volt Magyarországon – mutat rá legfrissebb elemzésében az ingatlanpiacokkal foglakozó újság, a Global Property Guide.

A szaklap a vizsgálatában országonként jellemzően 3-8 várost nézett meg, hogy meghatározzák egy államban az átlagos bruttó hozamot; – például Görögországban a mutató 4,82 százalék. Hazánkban Budapesten kívül Debrecen, Pécs, Nyíregyháza és Kecskemét került fókuszba. A következő képpen alakultak ezekben a városokban a hozamok:

Budapest 5.39%

Debrecen 6.41%

Pécs 5.80%

Nyíregyháza 5.51%

Kecskemét 5.65%.

A kimutatásból látszik, hogy Kecskeméten a kétszobás lakások teljesítettek jobban, a studió és az egyszobásak az országos átlag alatt.

Az elmúlt években divatossá vált a tehetősebbek körében 2015-2021 között a befektetési célú lakásvásárlás. A pénzügyi környezet kedvezőtlen alakulása az elmúlt években, ezen belül elsődlegesen az infláció felfutása, és a pénzromlás dinamikája okozott komoly problémákat. Nem csak a mindennapi bolti vásárlás drágult meg, hanem a tulajdonosok szempontjából a befektetett pénz hasznosulása hozott stagnálást.

Az alábbi képen látható, miként alakultak a hozamok a fővárosi kerületekben.

- Advertisement -
Exit mobile version