fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

- Advertisement -

Az U18-as kézilabda válogatott felkészülés mérkőzéseket játszott Portugália ellen a Hungarikum Ligetben található Kárpátia Rendezvényházban. Az összecsapásokat követően Gulyás István szövetségi kapitánnyal készítettünk egy rövid interjút.

Nagy érdeklődés övezte a mérkőzéseket, kezdés előtt fél órával már egyetlen egy ülőhely sem volt szabad. Számos lakiteleki, tiszakécskei és szentkirályi szurkoló és érdeklődő nézte élőben a sportrendezvényt.

A pénteken lejátszott mérkőzésen Portugália 32-26-ra győzte le a magyar fiatalokat.

Gulyás István: – Az első mérkőzésen gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Igaz, nem is láttuk még őket, nem ismerhettük, hogy kikkel állhatunk szemben. Sok technikai hibát vétettünk, ezt a Portugálok kihasználták. Gyengébb kapusteljesítmény jellemezte az első mérkőzést. Így értelemszerűen vereséget szenvedtünk. Számszerűsítve 15 eladott labdája volt a válogatottunknak, míg Portugáliának csupán 4 volt az egész mérkőzés alatt. Mindezek ellenére a srácaink végig harcolva, kiváló lövésekkel, egyéni megoldásokkal szórakoztatták a nézőközönséget.

A szombaton lejátszott mérkőzésen Magyarország 39-24-el vágott vissza a portugáloknak.

GI: – A második mérkőzésen azt gondolom, jóval összeszedettebb csapatot láthatott a helyi közönség. Mind védekezésben, támadásban felnőttek a gyerekek a feladathoz, magabiztos győzelmet arattunk. Azt gondolom, hogy a második mérkőzés eredménye áll közelebb a valósághoz. Az tudni kell erről a csapatról, hogy egy kicsit átalakulóbban van. A gyerekeknek a felkészítése a cél a felnőtt rendszerben. Ebben az időszakban a harmadik találkozásunk volt, 25-26 gyereket próbálunk ki Magyarországról, akik tehetségesek ebben a korosztályban. Közülük választjuk ki az augusztusi Európa Bajnokságra azt a 16-ot vagy 17-et, akivel versenyezni fogunk.

Hasonló cikkünk:  Építkezés nem, hanem a kecskeméti pályaudvar tervezésének az értékelése zajlik

A nyáron megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra való felkészülés miatt került sor az U18-as válogatott összetartására és edzőtáborozására Lakiteleken. Az EB-n a cél a Magyar Kézilabda Szövetség álláspontja szerint a legjobb 4 közé kerülni.

A szövetségi kapitánytól megkérdeztük, hogy mit üzenne a lakiteleki és környéki gyerekeknek, akik válogatott játékosok szeretnének lenni? Hogyan érhetik el a céljaikat?

GI: Éljék meg az álmaikat és tegyenek meg mindent, akkor nagyon könnyen és viszonylag zökkenőmentesen lehet bejutni a korosztályos válogatottakhoz. Úgy gondolom, hogy Kecskemét közelsége jó lehetőség a fiataloknak. Kitartást és tessék megélni az álmaikat!

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...