fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Tatabányán keresztül vezethet az út a párizsi olimpiára a férfi kéziseknek

- Advertisement -

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség értékelte a márciusi férfi olimpiai selejtezők megrendezésére benyújtott pályázatokat, és a 3. csoport küzdelmeit Magyarországnak ítélte.

Ez azt jelenti, hogy a magyar férfiválogatott március 14-17. között Tatabányán szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért, sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália ellen. A selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt az ötkarikás játékokon.

„Óriási sikernek tartom, hogy a női után a férfi olimpiai selejtezőt is megrendezhetjük Magyarországon, ez nagy esély mindkét csapatunknak!” –  nyilatkozta Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke az mksz.hu-nak. – Szeretném megköszönni kollégáimnak ezúttal is a munkát a pályázat sikerre vétele kapcsán, de szintén jár a dicséret a férfiválogatottnak, amely ragyogó Eb-szereplésével sokat segített. A debreceni női olimpiai selejtező szervezése már zajlik, a férfi kvalifikációs torna ráadásul korábban lesz, így nem tétlenkedhetünk, ám ez kellemes teher. Fantasztikus kézilabdatavasz vár ránk, minden eseményre sok szeretettel várjuk majd a szurkolókat!

„Nagyon örülök, hogy Magyarországon játszhatunk a párizsi olimpiáért!” – hangsúlyozta Chema Rodriguez, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitány. – Óriási szakmai kihívás lesz a négynapos torna három meccsel, sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália ellen, az Európa-bajnokság vége óta természetesen már a márciusi meccsek állnak a középpontban. Szeretnénk a szurkolóknak újra örömöt okozni, az elmúlt hetekben is éreztük, mennyit jelent számukra egy-egy győzelem. Négy csapat küzd majd Párizsért márciusban a csoportunkban, nehéz az esélyekről beszélni, de küzdeni fogunk az utolsó pillanatig!

A magyar válogatott csoportjának mérkőzés-beosztása:

Március 14., csütörtök:
Norvégia-Portugália
Magyarország-Tunézia
Március 15., péntek vagy március 16., szombat:
Portugália-Tunézia
Norvégia-Magyarország
Március 17., vasárnap:
Tunézia-Norvégia
Magyarország-Portugália

Hasonló cikkünk:  Élete a birkózás, szeretne példát mutatni a gyerekeknek is

Az olimpia biztos résztvevői:
Franciaország (rendező, Európa-bajnok), Dánia (világbajnok), Japán (ázsiai olimpiai selejtező győztese), Egyiptom (Afrika-bajnok), Argentína (Pán-Amerikai Játékok győztese), Svédország (Eb-3., az Európa-bajnok jogán)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...