fbpx

FRISS HÍREK

A NATO tagállamok nem bíznak a magyar kormányban, ez pedig akadályozza az információáramlást

- Advertisement -

A VSquare-nek nyilatkozott egy brüsszeli NATO-tisztviselő, aki szerint a magyar kormány lojalitásával kapcsolatos kételyek visszavetik a kényes információk, különösen a hírszerzési információk megosztását Magyarország és a többi NATO-tagállam között.

Magyarország kevesebb információhoz jut a NATO-szövetségeseitől az utóbbi időben, emellett a katonai szövetség központi csatornáin is kevesebb információt osztanak meg egymást között a tagállamok, mert a címzettek között van Magyarország is. A probléma nem a magyar hírszerző vezetőkkel van, hanem Orbán Viktorral és az ország politikai vezetésével.

A névtelenül megszólaló NATO-tisztviselő szerint „a probléma, hogy a következményeket mindenki érzi, mivel a tagok már kevésbé érzékeny hírszerzési információkat osztanak meg a központi NATO-csatornákon keresztül.” Hozzátette, hogy egy ideje inkább olyan felületeken osztanak meg információkat, ahol Magyarország nincs ott. A magyar tisztviselők a legtöbbször nem is tudnak ezekről a csoportokról – így arról sem, hogy ők nincsenek meghívva.

Hasonló cikkünk:  Sok országot ér orosz hekkertámadás, de a magyar kormánnyal ellentétben ők inkább nyilvánosságra hozzák

Orbán Viktor hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak budapesti szerdai találkozójukon, hogy Magyarország lojális és elkötelezett tagja a szövetségnek, és nem fogja blokkolni a NATO többségi döntéseit az orosz-ukrán háború ügyében a júliusi washingtoni csúcstalálkozón. Emellett persze nem is vesz részt benne.

A Financial Times szerint a NATO keleti tagállamai megvitatták Magyarország kitiltását a biztonsággal foglalkozó Bukaresti Kilencek fórumáról.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...