fbpx

FRISS HÍREK

Július 9-ig kell leszedniük a pártoknak a választási plakátokat

- Advertisement -

Vagy ha ezt nem teszik meg, akkor az eltávolítás költségét kell állniuk. A Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezete mindenesetre közölte, akinek tetszik valamelyik táblájuk, nyugodtan elviheti – kivéve azokat, amelyek a kátyúkról emlékeznek meg.

Tele van még a város választási plakátokkal. Hogy meddig kell őket leszedniük a pártoknak, jelölőszervezeteknek, egyéni indulóknak? A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény a következőt mondja ki:

„A plakátot úgy kell elhelyezni, hogy az ne fedje más jelölt vagy jelölő szervezet plakátját, és károkozás nélkül eltávolítható legyen. A plakátot az, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani, vagy ennek elmaradása esetén az eltávolítás költségét viselni.”

Eszerint tehát július 9-ig kell eltűnniük az utcákról, terekről a plakátoknak.

Hasonló cikkünk:  Május 1-jén ingyenes lesz a parkolás Kecskeméten

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezete a minap érdekes poszttal igyekezett megkönnyíteni saját maguk dolgát, egyben szimpatizánsaiknak is kedvezni. Mint írták, akinek megtetszik a táblájuk, viheti szuvenírnek, csak a kátyúkra figyelmeztetőket hagyják fent, és ne szemeteljenek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...