fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

- Advertisement -

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy többet nem kell menniük dolgozni. Megkeresésünkre a gyár illetékesei elmondták: a következő hónapok termelési programja miatt nem minden kölcsönzött munkavállaló számára tudják biztosítani a további foglalkoztatást.

Olvasónk aki külsősként dolgozott a gyárban elmondta: a két műszakra való átállást követően kollégáival folyamatosan kérdezgették, hogy mi lesz a sorsuk és hogyan érintheti őket ez a változás. Állítása szerint sosem kaptak konkrét választ, az egyik főnökük egyszer végigment a dolgozókon és mindenkit megnyugtatott, hogy hosszú távon mindenkire szükség van, tehát nincs miért aggódniuk.

Nem sokkal később, az egyik műszak végén megkérték őket, hogy szedjék ki a cuccaikat a szekrényből, majd négy biztonsági őr kikísérte őket, és közölték velük, hogy hétfőtől nem kell menniük dolgozni.

Olvasónk elmondása szerint ez igen megalázó volt, úgy kísérték őket, mint a „börtöntöltelékeket”. Hozzátette: nem ez volt az egyetlen műszak, amivel hasonlóképp jártak el, becslése szerint minimum 100 embert érint az ügy.

Hasonló cikkünk:  Felmentették tisztségéből a pedofil-ügyben érintett szabadszállási jegyzőt

Az eset kapcsán megkerestük a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. illetékeseit is, akik elmondták, hogy valóban jártak le szerződéseik kölcsönzött munkavállalókkal.

„A következő hónapok termelési programját figyelembe véve nem minden kölcsönzött munkavállaló számára tudjuk a további foglalkoztatást biztosítani a kecskeméti gyárban. Az érintett kölcsönzött munkavállalókkal kötött szerződések ennek megfelelően ezekben a hetekben lejártak” – válaszolták.

Hozzátették: „a munkaerő-kölcsönzés fontos rugalmassági eszköz. A kölcsönzött munkaerő iránti igényünk igazodik a piaci kereslethez és a termelési program tervezéséhez. A kölcsönzött munkaerő nem helyettesíti a saját állományunkban foglalkoztatott munkaerőt, hanem kiegészíti azt.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...